Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Собственикът на веригата Billa си осигури кредитна линия за 1 млрд. евро

REWE Group е с общ ликвиден резерв от над 2,5 млрд. евро и е подготвена да посрещне всички възможни предизвикателства, посочва финансовият и директор

Собственикът на веригата Billa си осигури кредитна линия за 1 млрд. евро

Снимка: архив Ройтерс

Германският търговец на дребно REWE Group, собственик на веригата магазини Billа, обяви, че е подписал синдикирана кредитна линия за 1 млрд. евро с консорциум от банки - Commerzbank, DZ Bank, ING и SEB.

Групата посочва в съобщението си, че ходът има за цел да „подсигури финансовата гъвкавост и независимост на компанията“ в светлината на пандемията от коронавируса Covid-19.

Новата кредитна линия е в допълнение на съществуваща такава за 2 млрд. евро, която ще действа до 2024 г., пояснява Кристиан Милш, главен финансов директор на REWE Group.

Групата може да използва кредитната линия гъвкаво в следващите 15 месеца.

„Благодарение на тази мярка компанията разполага с общ ликвиден резерв от над 2,5 млрд. евро и е подготвена да посрещне всички възможни предизвикателства, които могат да възникнат заради кризата“, допълва Милш.

REWE Group присъства с магазини в 22 европейски страни, включително и в България с веригата Billa. През миналата година обектите на групата са генерирали общи продажби за над 61 млрд. евро.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Свят
Фокусът на фармацията ще е върху клинични изпитания на антивирусни средства