IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират производството на Волга заради поскъпналите суровини

От пролетта досега производствените разходи за символичния модел са нараснали с над 10%

15:45 | 27.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Спират производството на Волга заради поскъпналите суровини

Производителите на автомобили от групата ГАЗ по всяка вероятност до края на годината ще вземат решение за спиране серийното производството на станалата символична марка руски автомобили „Волга”, съобщава вестник „Ведомости” по информация от ръководството на ГАЗ.

Причината за такова решение е повишилата се себестойност на автомобила, който, независимо от своята популярност в страната, дължи конкурентоспособността си главно на сравнително ниската си цена. Само за сметка на повишилите се цени на металите производствените разходи за „Волга“ са нараснали с над 10% от пролетта досега.

Сега ГАЗ произвежда годишно около 36 хил. автомобила „Волга” при цена от 12-13 000 долара.

От ГАЗ посочват, че при всички случаи ще продължат да изпълняват някои специални поръчки за малък брой автомобили, а също ще произвеждат и резервни части.

От ръководството на ГАЗ все пак не изключват възможността, ако успеят да заменят някои агрегати на автомобила с по-евтини и съответно удържат цената на сегашното равнище, „Волга” да продължи да се произвежда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още