IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orange отрече да е сключила сделка за Vivendi

Френско списание твърди, че телекомът е придобил дялове в Canal Plus и Telecom Italia

12:53 | 25.08.16 г.
Orange отрече да е сключила сделка за Vivendi

Френският телекомуникационен оператор Orange отрече твърденията, че е постигнал споразумение с Vivendi, която включва придобиването на дялове в платения телевизионен канал на медийния гигант – Canal Plus, и в Telecom Italia. Компанията направи изявлението, след като френското списание Challenges писа по темата, предава Ройтерс.

Слуховете за потенциалната сделка между Vivendi, която притежава 24,7% дял в Telecom Italia, и Orange, се появиха през последните няколко месеца, докато традиционните медийни групи се опитват да намерят новини начини за конкуриране с нови играчи като Netflix и Amazon.

"Orange очевидно води преговори с всички играчи в сектора за съдържание, който непрестанно се развива, но групата официално отрича да е постигнала тайна сделка с Vivendi, включваща Canal Plus и Telecom Italia”, коментира говорителят на Orange по телефона.

Vivendi заяви, че ще си осигури партньорства с телекомуникационни компании, за да увеличи дистрибуцията на своето съдържание, докато бившият монополист Orange, който се фокусира върху предоставянето на високоскоростен интернет и телекомуникационни услуги, се сблъсква с нова конкуренция на вътрешния си пазар от SFR Group. Последната предлага на клиентите свое собствено телевизионно съдържание, включително Английската висша футболна лига.

Списание Challenges, без да се позовава на източници, пише, че Orange е сключила тайна сделка с Vivendi, според която телекомуникационният оператор ще купи до 20% дял от Canal Plus. Отделно от това Orange ще получи дял в Telecom Italia, който в момента е собственост на Vivendi, допълва изданието.

Говорителят на Vivendi отказва да коментира написаното. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още