Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Viva Corporate Bulgaria на Спас Русев придоби "Булсатком"

Условията на сделката не са обявени публично

Viva Corporate Bulgaria на Спас Русев придоби "Булсатком"

Снимка: Pixabay

Операторът на платена телевизия и широколентови услуги "Булсатком" преминава в ръцете на Viva Corporate Bulgaria, която е представлявана от Спас Русев. Условията по сделката не са разкрити, става ясно от съобщение до медиите, изпратено от купувача.

По думите на Русев целта на придобиването е Viva Corporate Bulgaria да подкрепи „възходящата траектория на развитие на компанията, като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността“. Той дава заявка, че ще бъдат положени усилия за разработване на продукти и услуги на "Булсатком" и след споразумението.

"Булсатком" е доставчик на платена телевизия у нас, с водеща позиция в сателитната телевизия. През DTH и IPTV2.0 платформите си компанията разпространява над 240 телевизионни канала. 230 от тях са с HD качество, а 8 са с 4K/UHD. Наскоро пък компанията пусна иновативна премиум услуга, наречена b-box – телевизионно Android устройство, което е сертифицирано от Google, даващо на потребителите добро качество на картината, интелигентен архив и редица медийни приложения.

Още по темата

“Мениджмънт екипът на "Булсатком" посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме готови заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на "Булсатком" на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги”, коментира изпълнителният директор на "Булсатком" Станислав Георгиев.

Спас Русев е предприемач и сериен инвеститор на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, а това е поредна голяма сделка, касаеща българския пазар, която той сключва. През 2016 г. той стана най-големият акционер във Vivacom, когато люксембургската компания Viva Telecom придоби 100% от капитала на дружеството InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което по това време непряко притежаваше телекома.

В края на 2019 г. се появиха слухове, че Русев и лондонското подразделение на руската банка VTB, които заедно поеха контрола над Vivacom след сделка за преструктуриране на дълга, планират да продадат оператора. В крайна сметка телекомът попадна в ръцете на United Group.

От 2019 г. "Булсатком" е с нов мениджмънт и започна мащабно преструктуриране, свързано с изтеглянето на кредити, „които се оказаха предизвикателство да бъдат обслужвани“, коментира през май в ефира на Bloomberg TV Bulgaria изпълнителният директор на Булсатком Станислав Георгиев.

„Сред най-тежките последици от финансовото преструктуриране на "Булсатком" е това, че фирмата е била замразена", припомни той. По думите му финансовите задължения са били изчистени и е последвала „много вътрешна работа“ по преструктурирането на дейността.

През май Георгиев обяви, че броят на абонатите на платената телевизия на Булсатком е достигнал 650 хил.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Това е добра новина за "Левски". Сега клиентите на компанията ще плащат за "Левски"! Браво!

Още от Телекомуникации
Комуникационните кампании на А1 спечелиха 6 отличия на PR Приз 2022