IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay задава плаха прогноза след промяната в мениджмънта

Компанията отчете спад в приходите си за последното тримесечие

09:05 | 29.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Daniel Acker/Bloomberg</p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

ЕBay отчете спад в приходите си през последното тримесечие на фона на стратегически преглед, който накара онлайн компанията да направи промени в лидерските си редици и да продаде част от бизнеса си.

Тримесечната печалба на компанията за електронна търговия падна до 556 млн. долара, или 69 цента на акция, от 760 млн. долара, или 80 цента на акция, година по-рано. На коригирана основа печалбата възлиза на 81 цента на акция. Анкетираните от FactSet анализатори очакваха коригирана печалба на акция от 76 цента.

Нетните приходи паднаха с 2% от преди година до 2,82 милиарда долара, което бележи първото тримесечно понижение, откакто през 2015 г. компанията отдели разплащателната си разплащателната си компания в PayPal Holdings Inc. Все пак приходите леко изпревариха прогнозите на анализаторите от 2,81 милиарда долара.

Акциите, които се затвориха сесията във вторник при цена от 36,21 долара, се обезцениха с 2,3% при извънборсовата сесия.

В края на миналата година eBay се съгласи да продаде своя билетен бизнес StubHub на базираната в Женева Viagogo Entertainment Inc. за 4,05 милиарда долара. EBay е собственик на StubHub от 2007 г., когато купува бизнеса от съоснователите на StubHub Ерик Бейкър и Джеф Флур за 310 млн. долара.

Същевременно базираната в Сан Хосе, Калифорния, eBay Inc. представи прогноза за по-слаби приходи и печалба, показвайки, че проблемите със стагниращия растеж продължават след промяната в ръководството миналата година и продажбата на StubHub.

Печалбата през текущото тримесечие ще бъде от 50 до 53 цента на акция при приходи от продажби от 2,55 до 2,60 милиарда долара, съобщи компанията във вторник. Прогнозата не отговори на средните оценки на анализаторите за 71 цента на дял при приходи от 2,64 милиарда долара.

Годините на стагнация при приходите отслабиха позицията на eBay на пазара за онлайн търговия, който в САЩ е доминиран от Amazon.com Inc.

Девин Уениг, който като главен изпълнителен директор се сблъска с активистите Elliott Management и Starboard Value, беше отстранен през септември, след като не успя да разшири платформата на пазара и се противопостави на продажбата на бизнеси. През ноември eBay обяви продажбата на StubHub на швейцарската Viagogo за 4,05 милиарда долара. Скот Шенкел, по-рано главен финансов директор, е временно изпълняващ длъжността след напускането на Уениг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още