IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Tumblr напуска компанията

Дейвид Карл е основател на платформата, с която се разделя

11:59 | 28.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителният директор и основател на Tumblr, който създаде блог платформата преди повече от 10 години, когато беше едва на 20 години, напуска компанията, пише The Verge.

“Дейвид Карп ще напусне Oath до края на годината“, гласи изявлението на медийния конгломерат, към който принадлежи Tumblr. “Дейвид основа Tumblr преди 10 години като пространство за творци от цял свят и ние му благодарим за отдадеността и страстта да разрасне платформата до близо 380 млн. блога и над 155 млрд. публикации“.

От 2013 г. Tumblr е собственост на Yahoo след придобиване за 1,1 млрд. долара, което постави социалната мрежа и Карп под надзора на главния изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер. Четири години по-късно Yahoo беше продадена на Verizon в сделка, която беше финализирана по-рано тази година. Майер напусна през юни, което направи Карп служител на Verizon.

Множеството корпоративни промени може би са причината Карп най-сетне да се оттегли, въпреки че не е ясна причината за напускането му, нито какви са плановете му след това.

От компанията направиха изявление, в което посочват, че главният оперативен директор Джеф Д’Онофрио ще поеме управлението на Tumblr.

В бележка до колегите си от Tumblr Карп заяви, че е взел решението след месеци на обмисляне на личните му амбиции и той продължава да вярва в бъдещето на Tumblr. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още