IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HeleCloud придобива специалиста по облачен софтуерен DataStork

Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 г. насам, когато компанията придоби OlinData

17:54 | 01.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация: компаниите</p>

Илюстрация: компаниите

HeleCloud, базиран в Обединеното кралство технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS), но активен и на българския пазар, обяви в сряда, че е придобил 100% от DataStork, компания за софтуерен облачен инженеринг и AI/ML услуги, със седалище в София, за неразкрита цена. Сделката е подкрепена от инвестиция на BGF, най-активния инвеститор във Великобритания и Ирландия.

Придобиването на DataStork подсилва амбицията на HeleCloud да бъде водещ партньор по отношение на публичните облачни услуги за европейския бизнес. HeleCloud е вече един от водещите AWS партньори в региона на EMEA, опериращ на най-високото ниво - Premier.

Основана през 2016 г., DataStork е разработила широк спектър от технически възможности, обхващащи Microservices, Internet of Things (IoT), Serverless, DevOps, BigData, еластични системи, потребителски интерфейс и системи за търсене. В компанията работят над 20 софтуерни инженери, разработващи авангардни софтуерни решения за редица големи клиенти, включително Bosch, Uber, HedgeServ и FT.

„Заедно HeleCloud и DataStork ще бъдат по-добре подготвени от всякога, за да помогнат на клиентите да трансформират наличните си приложения, да внесат иновации отвъд конвенционалния софтуер за изграждане на системи в Облака, да извлекат полезна информация от своите данни и да разширят бизнеса си чрез платформата на AWS“, заяви Добромир Тодоров, изпълнителен директор и Chief Cloud Officer на HeleCloud.

„Комбинацията от софтуерен инженеринг на DataStork и AI/ML уменията им  с нашия широк експертен опит в областта на AWS и разрастващото ни се присъствие на европейския пазар ще предоставят на клиентите възможностите, които са им необходими, за да бъдат успешни. Очаква се придобиването да доведе и до по-голяма ефективност на бизнеса ни и увеличен пазарен дял. Разбира се, ние ще се уверим, че всички съществуващи клиенти на DataStork продължават да получават същите висококачествени услуги, с които са свикнали досега, но също така ще могат да се възползват от възможностите на по-голямата група“, добави Тодоров.

Страните не разкриват финансовите детайли по сделката, която е финализирана по-рано тази седмица.

DataStork, която ще продължи да работи под това име, сега е дъщерно дружество, изцяло притежавано от HeleCloud. Компаниите разполагат с тясно свързани портфолиа от услуги, които ще продължат да развиват и интегрират с течение на времето.

Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 г. насам, когато компанията придоби OlinData, AWS Advanced Consulting Partner, базирана в Холандия, специализирана в инфраструктурата с отворен код, като част от непрекъснатия растеж на HeleCloud в цяла Европа, подкрепен от BGF.

HeleCloud е технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services с офиси в Лондон, Хага и София. Компанията подпомага средни и големи организации в изграждането на облачната им визия за развитието и реализацията на облачните им стратегии чрез водещата си Cloud Roadmap методология. Нашите експерти предоставят услуги, управлявани в облака, за да разширят допълнително облачните предимства и да дадат възможност на фирмите да се съсредоточат върху основния си бизнес. В допълнение към тези услуги, HeleCloud наскоро придоби екип от експерти, които специализират в Open Source консултиране, инженеринг и обучения и работят в над повече от 20 страни по света.

DataStork разрешава сложни облачни, SaaS и Big Data проблеми чрез най-съвременна разработка на софтуер и консултантски услуги.

BGF е създаден през 2011 г. и е инвестирал повече от 2,2 милиарда британски лири в над 330 компании, което го прави най-активния инвеститор във Великобритания. BGF е миноритарен, неконтролиращ съдружник, с търпелива перспектива за инвестиции, базиран на споделени дългосрочни цели с ръководните екипи, които подкрепя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още