Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

FDA: IQOS излага по-малко на токсични вещества от цигарите

Акциите на Philip Morris поскъпнаха след съобщаване на новината от американския регулатор

FDA: IQOS излага по-малко на токсични вещества от цигарите

Снимка: Getty Images

Американският здравен регулатор FDA разреши устройството за нагряване на тютюн IQOS на Philip Morris да бъде пуснат на пазара в САЩ като продукт, който води до намалено излагане на вредни вещества от цигарите. IQOS е първата и единствена електронна система за нагряване на тютюн, получила разрешение от FDA да бъде пусната на пазара като продукт с модифициран здравен риск. 

Още по темата


FDA заяви, че IQOS нагрява тютюна и не го изгаря. Процесът значително намалява образуването на вредни химикали. Пушачите ще бъдат по-малко изложени на вредни химикали, като преминат изцяло към IQOS.

„Данните, предоставени от компанията, показват, че пускането на пазара на тези конкретни продукти с разрешената от FDA информация може да помогне на зависимите пълнолетни пушачи да преминат от конвенцианалните цигари с горене към тези нови продукти, като намали излагането им на вредни вещества, но това може да стане само ако те напълно преминат на тях“, казва Мич Зелер, Директор на Центъра за тютюневи изделия към FDA.

Инвеститорите очакват решението на FDA да увеличи продажбите на IQOS. Освен това решението на най-строгия регулатор може да засили позицията на Philip Morris в сегмента на бездимните изделия. Във вторник акциите поскъпнаха до 73,21 долара, преди да затворят на ниво от 72,94 долара - ръст от 3,3% спрямо цената на затваряне от предния ден.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Zoom
Защо малък италиански остров ще се възползва най-много от отварянето на туризма?