Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Коронавирусът накара американците да посегнат към пакетираната храна

Купуват се все повече пакетирани снаксове, тъй като стресираните американци търсят достъпни храни

Коронавирусът накара американците да посегнат към пакетираната храна

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Американците не са във военно време, но покрай пандемията от Covid-19 се хранят толкова много с пакетирани храни, все едно са, пише Адам Минтър в свой анализ за Bloomberg. 

Продажбите на консерви Spam се увеличават с над 70% за 15-те седмици, приключили на 13 юни.  А нетните продажби на хранителни стоки на Hormel като фъстъчено масло Skippy и Hormel Chili отбелязват ръст от 8% през второто тримесечие на компанията.  

Още по темата


Голяма част от този ръст се дължи на паническото пазаруване по време на националната карантина.  Но близо пет месеца след началото на пандемията динамиката се измества. „Това, което започваме да виждаме, е, че потребителите остават при нас“, казва Луис Маркони, вицепрезидент на групата на Hormel за хранителни продукти.  

Фактът, че клиентите на Spam продължават да купуват от продукта, говори за начина, по който Covid-19 променя американските навици на пазаруване и хранене. В частност концепцията, свързана с прясна и здравословна храна, придобива по-разнообразни значения. Точно както бедността и недостигът по време на Голямата депресия и Втората световна война влияят на американските навици за поколения, така вероятно ще се задържи и промяната от ерата на пандемията. 

През последното десетилетие доминиращата американска хранителна тенденция е търсенето на по-здравословни, по-свежи и „автентични“ храни вместо пакетирани храни, които доминират в американските килери през втората половина на 20 век. От 2010 г. до 2017 г. потребителските разходи за пресни плодове и зеленчуци нарастват с 2,3%.

С настъпването на Covid-19 обаче освен със загуба на работни места и намалени доходи американците също внезапно се сблъскват с нарастващите цени на храните. 

Те също така се хранят предимно у дома заради ограниченията в ресторантите. В същото време неизвестен брой възрастни деца се завръщат у дома, за да живеят и да се хранят  с родителите си.Очаквано, обемът на закупените хранителни стоки се увеличава с цели 31%. Пакетираните снаксове представляват голяма част от това увеличение, тъй като стресираните американци търсят достъпни храни - модел, наблюдаван в минали рецесии. В същото време всеки пети американски родител с деца споделя, че се притеснява за осигуряването на храна. 

Целия анализ четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
1
 
3
преди 1 месец
театрото "втора вълна" да си го играят Гейца и Сорос ... ама на някой остров , щото ред некът вече е извадил уинчестера на прадеда си ...
2
 
2
 
2
преди 1 месец
Дотук театрото с "вирусът" се изигра блестящо.
Публиката е веднъж и половина, поздравления : )
3
 
3
 
1
преди 1 месец
Коронавирусът накара американците да посегнат към пакетираната храна

При втората вълна ще посегнат и към пакетираните патрони,
що за година -66% спад на БВП за Хегемон, който тушира вътрешните си
противоречия с външна плячка (балъци, колекциониращи зелено)
е непоносимо.

Още от Zoom
Caesars и Apollo влизат в битка за William Hill