IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бисеров невинен по всички обвинения

Съдът не намери доказателства, че швейцарските сметки са на бившия депутат и зам.-председател на парламента

12:19 | 01.12.15 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бисеров невинен по всички обвинения

Софийският градски съд оправда Христо Бисеров по всички обвинения срещу него, съобщи Нова ТВ.

Бившия депутат и зам.-председател на парламента е признат за невинен за неплатени данъци в особено големи размери, за недекларирани сделки с валутни ценности, както и за недекларираните сметки в Швейцария, в които има над 700 000 лева. 

В понеделник прокуратурата поиска 4 години затвор при първоначален лек режим, като мотивира наказанието освен с невнесените над 18 000 лева данъци и с факта, че Бисеров е с юридическо образование, заемал е важни политически постове в държавата и много добре е съзнавал какво прави.

От защитата пледираха, че няма доказателство, че сметките в Швейцария и преводите към тях са били именно на Христо Бисеров.

Прокурор Стойчо Тарев обаче заяви, че ще протестира оправдаването на Бисеров. Той бе оневинен от тричленен съдебен състав с председател Снежина Колева.

Тарев съобщи, че Швейцария не е дала информация за банкови сметки на Бисеров, тъй като при тях такива данъчни престъпления няма. Прокурорът обясни още, че повече няма да вика други свидетели.

От счетоводната експертиза стана ясно, че швейцарските власти са отказали да дадат информация за трансакциите.

От Софийската градска прокуратура официално обвиниха Христо Бисеров на 9 април тази година за три умишлени престъпления. Спрямо него бе взета мярка за неотклонение „Парична гаранция" в размер на 25 000 лева и забрана да напуска страната.

Междувременно по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Софийският градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 41 rate down comment 0
male4ko
преди 8 години
Ама как ще е виновен, то гарван гарвану... Човекът е чист като сълзица, само българите са омърсени и омерзени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още