IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов готов с оставка, ако Цачева не спечели на първи тур

Имам качества, подходяща съм за президент, заяви Цецка Цачева

12:18 | 03.10.16 г. 44
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани, че ще си хвърли оставката, ако ГЕРБ със своя кандидат за президент Цецка Цачева не спечели президентските избори на първи тур, пише Dnes.bg.

"След първия тур на изборите, ако ГЕРБ не спечели, още вечерта ще имате моята оставка и на целия кабинет, защото първият тур е важен, там се мерят партиите, а след това започва пазарлък за подкрепа и за други неща", коментира той. 

Според него е видно, че неговата партия е издигнала на най-подготвения човек за президентските избори. Имало е и по-рейтингови претенденти, но не и толкова подготвени и заради това той смята, че Цецка Цачева е най-добрата кандидатура.

"Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новият президент ще наследи добри отношения и с тях", оцени премиерът.

Борисов отново атакува левите претенденти за "Дондуков" 2. Според него съперникът на ГЕРБ на предстоящия вот не е кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев, а неговото вице. "Нашият съперник за президентските избори е Илияна Йотова защото тя е фигурата от БСП, а не е някакъв генерал на Първанов, който ми е козирувал и на мен. Това означава, че в БСП нямат един честен и почтен човек, ако той е честният и почтеният", коментира премиерът.

"Пламен Орешарски е мюрето на БСП, защото беше издигнат от тях за премиер. Той е най-омразният човек за ГЕРБ, защото едва запълнихме дупките, които отвори и с КТБ, и с реакторите, и със здравната каса, и с всичко", каза още Борисов.

„Компилацията от качествата ми ме правят подходяща за президент на България”, каза председателят на НС и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред bTV.

"Наистина се включвам в състезанието за избор на президент и вицепрезидент на Република България с емоцията и доверието, което получих от политическата си партия – най-голямата и силната. Получих лично и доверието на лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов. В момента съм заредена с много емоция, но и с пълното съзнание, че доверие се дава от приятели и съмишленици, но се връща всеки ден”, обясни тя. По думите й това, което прави ГЕРБ за всички български граждани, й дава основание да потърси доверието на всеки един българин.

На въпрос от кога знае, че е номинира, Цачева заяви: "Няколко бяха кандидатурите, които останахме на финала. До последния момент бяха възможностите”. По думите й още през лятото в ГЕРБ са имали профил на кандидат-президента.

На въпрос според кои нейни качества е посочена за кандидат за президент тя отговори: „Бих ги разделила на три групи”.

"На първо място политическият опит, който имам от двата мандата в НС. Това са много ценни и важни уроци, които ме научиха на толерантност и баланс между политическите сили. Научиха ме да взимам решения и да постигам съгласие. На втора място са професионалните ми качества, подготовката ми като юрист. На трето място като жена и майка знам какво е да зависят от теб, да разчитат на теб, да защитаваш всеки един гражданин, знам какво е да закриляш като майка. Компилацията от тези качества ме правят подходяща за президент на България”, заяви Цачева.

Тя заяви, че, ако бъде избрана за президент, приоритет за нея ще бъде по-близка работа със законодателната институция на България. "Ще се ръководя и ще бъда гарант за спазване на Конституцията”, каза тя.

По думите й съзнателно е търсена и фигурата на вицепрезидента в лицето на вицеадмирал Пламен Манушев.

„Цецка Цачева е изключително земен човек. Всеки от нас, в личния си живот, има компания с която се забавлява и с която е по-освободен. Цецка Цачева е душата на компанията, когато не е на работа. Тя е много готина, ако мога така да се изразя”. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

 

Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 10 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 7 години
Че по-голяма простотия от това да издигне Цачева за кандидат за президент, Борисов скоро не беше правил е факт. Само че в случая заяви, че ще подаде оставка ако тя не спечели най-много гласове на първи тур, а не изобщо изборите на първи тур. После пак ще цвилите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 8 rate down comment 9
DutyFree slava na Pu
преди 7 години
Ти луд ли си? На този откачения не да му "пипат" софтуера, ами целя хард диск и дънна платака да му сменят ефекта ще е същия. Не го ли виждате , че този просто е откачен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 7 rate down comment 11
DutyFree slava na Pu
преди 7 години
Ей комунист пак ли ти бе?!Абе ти си един жив червен комунист бе. Да точно такъв си. По времето на Бай Тошо беше едно малко червено пионерче-комунистче. Знаем те теб. А *** и баща ти какви бяха навремето? Я да видим.... ааа да! Комунисти бяхаааа.И ти си едно комунистично чедоо.Едно време *** и баща ти и те кой знае какви партини секретари и номенклатурчичи бяха и колко са гребали и топливи в кацата с медааа. Па и ти си топил от кацата, знаем ние....Трябва да има и за нашето младо пионерче-комунистче, то е бъдещето на пролетариата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 5 rate down comment 2
abdul
преди 7 години
Пич, сам се закопаваш :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 5 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Ами нали всеки си има право на мнение .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 19 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Този човек ще се отметне още най много след седмица То това е редовния му номер Просто ще каже че не сте го разбрали правилно Но има нещо което дълбоко ме тревожи Положението на държавата е толкова тежко че тои просто иска да се измъкне и да натика някои друг да обере пешкира Защото прекрасно знае че Г Е Р Б не може да спечели на първия тур Особенно със Цецка Цачева
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 9 rate down comment 0
khao
преди 7 години
поредната тьотка на важен пост ... дано Н Е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 6
DutyFree
преди 7 години
е че какво излъгах или обидих, на 120 % съм си прав за всичко !!! ЧЕРЕН ИИДИОТИ МЕ ИЗНЕРВЯТ, ЩОТО СА ПРАЗНИ И НЕКАДЪРНИ!!! ТОВА Е!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 11 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
А на тебе кога ше ти "пипнат" малко софтуера , та да почнеш да общуваш нормално тука ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 7 rate down comment 0
khao
преди 7 години
слаб избор Боци, слабо ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още