IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев ще говори за избирателните права на българите в обръщение към нацията

Президентът очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство

14:45 | 09.04.17 г. 28
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Президентът Румен Радев ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина, в официално обръщение към нацията. Това заяви той пред журналисти в Ловеч, където заедно със своята съпруга бе на неофициално посещение по случай празника Цветница.

"Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията", заяви Радев в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват или да бъдат ограничени правата им. 

Запитан дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа той посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато. "Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки", каза още Радев.

Той добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. "Има много проблеми, които то трябва да решава", добави президентът.

Той поздрави гражданите на Ловеч с Цветница, като подчерта, че това е един прекрасен български празник и българското трябва да се пази.

Румен Радев заедно със своята съпруга Десислава Радева разгледаха панаира на занаятите и художествените изкуства на площад "Тодор Кирков" в кв. "Вароша". Разговаряха и с майсторите, които коментираха трудностите в бранша и какво трябва да се направи, за да се запазят българските традиции. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 8 rate down comment 0
honaniga
преди 7 години
Айде Майна. Посочи ми един български достоен лидер, който да има самочуствието да застане пред Мадарският конник( Един от символите на мощта на българската държавност) и да заяви, че никой не може да се е б а в а с неговата държава. И че зад него стоят 10 милиона българи решени на всичко в името на родината си.Нашите политици са се окъсали до ушите и тръгнали да търсят под вола теле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 7
majnata
преди 7 години
Като ти е мила България , та толкоз напиняш да гласуваш , ела си тука да бачкаш и да решаваш съдбините и ! След като си си намерил рахатлъка навънка , трай си та да ти е добре !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
honaniga
преди 7 години
Кой разреши да бъде регистрирана ДОСТ като партия. Сигурно българите в чужбина. За българските политици които се продават за жълти стотинки за да прокрадват чужди интереси. Кой е виновен? Пак ли българите зад граница, които държавната върхушка ги е изгонила. Те ли са виновни, че държавната върхушка причинява геноцид над собственият си народ. А бе я майната им на държавните тумбаци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 6
honaniga
преди 7 години
Затова и не можем да си изберем най-кадърните народни представители. Пак заради тези гласуващи в чужбина.. И защо са избягали? Защото не могат да се преборят с тукашната конкуренция, и като слабаци са отишли на лесното. Но нищо така нацията се очиства и оставаме най-добрите. Нали така Майна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 5
majnata
преди 7 години
Покрай сухото гори и суровото...за ДОСТ що не казваш нищо ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
honaniga
преди 7 години
Абсолютно съм съгласен с теб. Нека само българските политици прокрадват чужди интереси. Президента си го каза :в прав текст. За прокрадването на чужди интереси са виновни българите зад граница, а не тези ,които разрешават регистрацията на партии, които са антибългарски. Това, че БСП и националистите и ДПС се опитват да прокрадват руски интереси, а ГЕРБ- немски, пак избирателите зад граница са виновни.Да не се получават конфликт на интереси. Така само един милион ще имат право да гласуват. Това са хората от чстният сектор, които хранят другите. Даже ще се икономисат пари от ненужните по селата и ромските махали избирателни секции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 6
majnata
преди 7 години
А който е навън , му е през оная работа ...хич не се правете на луди ! Така обслужвате турските интереси , не българските !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 7
majnata
преди 7 години
Който живее в България и плаща данъци , той да определя бъдещето на страната !!! Всичко друго е ала бала и чужди интереси !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още