IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандската централна банка прибира част от златните си резерви от САЩ

В трезорите на банката в Амстердам ще бъдат прибрани 31% от златните активи на страната

18:59 | 21.11.14 г. 75
Холандската централна банка прибира част от златните си резерви от САЩ

Холандската централна банка съобщи, че ще репатрира част от златните си резерви от САЩ, с което се превърна в поредната европейска централна банка, която изказва публичните си опасения за сигурността на златото си, пише Market Watch.

От институцията заявиха, че ще приберат част от своите резерви, които са 612 тона, обратно в Холандия. Мярката може да има позитивен ефект върху общественото доверие, допълниха от централната банка.

Целта е в трезорите в Амстердам да бъдат прибрани около 31% от резервите на централната банка. Затова ще бъде прибрано и част от златото, което в момента се намира в САЩ.

След акцията Холандия ще държи 31% от златните си активи в трезора на нюйоркския клон на Федералния резерв. В момента този процент е 51 на сто.

Златните резерви, които има централната банка на Холандия в Канада и Великобритания, засега няма да бъдат намалявани. В Канада Холандия държи 20% от златните си активи, а във Великобритания – 18 на сто.

В последните години няколко европейски централни банки започнаха да прибират златните си активи в собствените си трезори. Една от тях е тази на Германия, която репатрира част от златото си, съхранявано в САЩ и Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

64
rate up comment 2 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
И понеже ИДИЛ не е толкоз далеч, а ти си достатъчно млад, внимавай за твоите деца! Да не доживееш някой ден да търсиш покрай жена ти пътечки да ги пращаш в Русия да учат в европейски училища...! Щото където е текло, пак ще тече! хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
63
rate up comment 4 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 9 години
хаха... Пази го рускинчето! Извадило е късмет да избяга от Путин, още по- голям късмет на теб да попадне, свят да види, цивилизация! къде каза, че си - в Шумен ли?Не ги мисля аз руснаците! Те винаги ще са живеят в собствена държава - каквато си я направят- такава! Само три държави в момента могат да си го позволят, без да им пука от никого и Русия е едната! Това не се дължи на такива като жена ти, а на тези, които са там и пълнят цеховете на така смешните ти руски промишлени гиганти!Аз не се включих, за да сравнявам САЩ с Русия, а да опонирам на идиотското ти твърдение, че Русия не произвежда нищо, освен суровини. Както виждаш, Русия произвеждаабсолютно всичко! Може да си затвори границите и да си живее сама!И нещо много важно - както е повече от очевидно, безметежният живот в мир и благоденствие свърши!!!! Сега ще има все повече войни и противопоставяне, където ще се разбере дали руснаците са били толкова ***, като заложиха на оръжейната индустрия... Хехе!Ми наздраве! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
62
rate up comment 0 rate down comment 3
georgi_shum
преди 9 години
А ти бе ***..:) тебе няма дори да те коментирам;)) Я само ми кажи пак за доларовия индекс и кво ще стане като падне :) хахахах :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
61
rate up comment 0 rate down comment 3
georgi_shum
преди 9 години
и за последно .. не знам на теб за мен, колко ти е жал.. Но на мен за тем ми е жал МНОГО.:)) Ще си умреш без да си видял краха на омразната страна, дето ти взе нагло децата, и няма да видиш любимата страна на върха:))) Наздраве ти казвам.. отивам да си вардя жената.. Да не види кви си ги написал...че да вземе да избяга обратно в Русия хахахахахах :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 0 rate down comment 2
georgi_shum
преди 9 години
....забележи 20те топ износни продуктаЗа Русия - http://atlas.media.mit.edu/profile/country/rus/ - има ли нещо различно от суровини в техните топ 20 продукта бе ПЪПЕШ. Износ на страни: https://***.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2078rank.html - виж къде е Русия, хвани калкулаторчето и сметни като процент, колко от износа им в пари са суровините.. ще ти подскажа.. над 90!!!И само още нещо пак за самолетите.. тия линкчета да ги пратиш на руските авиопревозвачи. Щотото явно те не ги знаят и масово летят с Боинг и Еърбъс. Същото се отнася и за строителните и транспортните им фирми. Щото напоследък и те масово се оборудватха с техника на CAT, камиони на GM, Мерцедес , Волво.. :)Ама то е щото са прости и не толкова умни като теб. А за военната продукция не премълчавай драги на премълчавай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
59
rate up comment 0 rate down comment 3
georgi_shum
преди 9 години
хахахахахахах WOWOW :))) Лежа разбит на земята :)) С публикуваните 20+ саитчета Мавито трябва да ме е разбил тотално:) )) Боже усещаш ли, че си удавник, който се хваща за сламка?Само да ти кажа драги.. Антонов е Украйнска компания:))) Но простено ти е стар си, забравяш вече, а сигурно и не виждаш добре:))) Но все пак обясни ми така като на по млад и глупав.. както ми доказваш с това? Че руснаците имат индустрия? Да съм го отричал? Казах само че освен суровини друго производство за износ нямат. Искаш ли да ти публикувам колко самолета е договорил и продал Боинг последните 5 години и колко Ту, Ил и другите- за гражданските говоря? Мога но няма смисъл :)) На Боинг се измерват със стотици, а руските.. сиргурно ще ги събереш на пръстите на ръcete си:) А колко лади са изнесени извън Русия? Сигурно колкото GM продава за седмица.. Но с полиран от Пунинова пропаганда човек е безсмисленo да се спори.. Само 3 линка ще пусна За САЩ http://atlas.media.mit.edu/profile/country......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
58
rate up comment 2 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
По това което е писал за производството за вътрешна употреба, попитай го умника Гошко, на който крачетата са стъпвали къде ли не, на колко джаджи от това което притежава /автомобил бяла черна техника химия и прочие/ пише, че е направено в USA като изключим ГМО продукцията им която се опитват да наложат по света зорлем ! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
57
rate up comment 9 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
автомобили, самолети (граждански),строителни машини, храни - производител n.1 в света, машини и съоръжения като цяло, огромни химическа индустрия, огромна металургична индустрия... и куп куп други.Ще опитам подред:http://***.kamaz.ru/ru/company/plants/az/http://***.avtovaz.ru/http://***.gaz.ru/http://***.uralaz.ru/http://***.amo-zil.ru/http://ekb.ru/http://***.tupolev.ru/http://***.ilyushin.org/http://***.sukhoi.org/http://***.antonov.com/http://***.yak.ru/http://***.russianhelicopters.aero/en/about/http://ozsm.ru/http://vibrodriver.pulscen.ru/http://***.str-mash.ru/http://***.uralmash.ru/http://***.aztm.ru/http://***.eztm.ru/http://kzgroup.ru/ http://pharmstd.ru/page_20.htmlhttp://***.dzmo.ru/http://***.tentorium.ru/http://***.ppitania.ru/http://***.rosatom.ru/И от повечето неща по-горе изнася!Умишлено избягвам изключително военните производства, където в много отношения са безспорни лидери в света! Обаче не е трудно да си представиш какви технологии в металургия, химия, металообработване, машиностроене, оптика, електроника, програмиране и пр. се влагат само в една зенитен ракетен комплекс С300, да не говорим за боен самолет, танк или атомна подводница! И колко държави в света знаят как и могат да ги произвеждат!!!! Не съм коментирал космическата им промишленост, щото даже и американците в момента си качват спътниците с руски ракета, да не говорим за цяла Азия и половин Европа!Изобщо, малко ми е жал за теб, но повече за жена ти! Хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
56
rate up comment 1 rate down comment 4
georgi_shum
преди 9 години
И ако можеш да обориш казаното от мен с някакви данни - моля заповядай. Аз мога да си призная когато не съм бил прав и да се извиня. В случая обаче просто няма как да ме оборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
55
rate up comment 1 rate down comment 6
georgi_shum
преди 9 години
Нищо значимо, което да изнася и да носи значими приходи. Иначе за вътрешна консумация и те си произврждат много неща, но не могат да минат без внос на почти всичко - най вече храни, лекарства, медицинско оборудване, електроника. И безпорен и 100% факт е, че освен суровини друго не изнасят. А понеже си умен човек, сам можеш да се сетиш каква е добавена стойност на суровините, колкото работни места генерира добива им и.т.н. И да ги сравниш със стуктурата и обема на американския износ. Само за сведение - стойността на петрола, които Русия изнася за 1 година е по малка от общия американски износ само за 1 месец. Но как да е.. просто ми писна да чета дебилизни от рода на САЩ нищо не произвеждат..сано печатали и др такива. И то от хора, които хал хабер от света си нямат и крака им не е стъпвал ни в САЩ ни в Русия..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още