IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел изключва каквато и да е помощ за Deutsche Bank

Освен това канцлерът е отказала да се намесва по какъвто и да е начин в законовите споровe между инвестиционната банка и американските власти

09:42 | 25.09.16 г. 18
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел изключва каквато и да е помощ за най-голямата търговска банка в страната Deutsche Bank през идната година,когато има парламентарни избори, съобщи Bloomberg, цитирайки списание Focus, което пък се позовава на свои анонимни източници.

Освен това Меркел е отказала да се намесва по какъвто и да е начин в законовите споровe между инвестиционната банка и американските власти, които настояват Deutsche Bank да плати 14 млрд. долара заради нередности с бизнеса с облигации, гарантирани с ипотеки. Говорител на правителството в Берлин е отказал коментар по темата. От Deutsche Bank също нямат коментар.

Тази година най-голямата кредитна институция в Германия загуби близо половината от пазарната си капитализация и това създаде тревоги сред германските политици. По време на затворено заседание на социалдемократите тази седмица са били обсъждани проблемите на Deutsche Bank, казват източниците на Focus.

На 16 септември германското Министерство на финансите заяви, че очаква честен изход от разследването в САЩ.

Deutsche Bank заяви, че не желае да плати исканата от САЩ максимална сума. Главният изпълнителен директор Джон Краян се затруднява да повиши печалбите на кредитната институция, а опитите му включват разпродажби на рисковите активи и съкращения на персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
Монти
преди 7 години
Кой глоби Парибас..Стига с тази фенцина към американците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
Монти
преди 7 години
Кой глоби Парибас..Стига с тази фенцина към американците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 7 години
Императоре, случайно да си чувал че през 2013 г регулаторите в САЩ глобиха JP Morgan Chase 13 млр долара. Не съм следил дали им намалиха сумата, но факта си е факт - глобяват наред!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 7 години
Ще ми обясниш ли как се спасява банка с под 20 милиарда пазар. кап. и почти 80 трилиона деривати, от който 2,6 трилиона до края на тази година падежират и само 1% грешен unwiding я затрива?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
supertrader
преди 7 години
Не може да се подкопае нещо което не го е имало, тази финансова стабилност е по скоро финансова измама. ЕЦБ е подарила на правителстово на Меркел почти 4 трилиона евра, и тя при това положение можеше и марсианците да покани на гости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Тази банка е неспасяема, грешка беше че до сега я спасяват. Дано най после им излезе късмета и тогава честито на всички онези които "инвестираха " на пожар в немската икономика защото тя била най..най и си заслужавало да им дадеш пари без лихва и дори да им плащаш за това че са си направили труда да ти вземат парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 0
Ironhorse
преди 7 години
Винаги между ЕС и САЩ е имало негласно споразумение да не се закачат корпорациите, но ЕС започна първа заради британците.Бритиш петролиум беше справедливо осъдена за колосално увреждане на мексиканския залив, и британците поддикнаха ЕС да глоби Майкрософт, Гугъл и т.н.След което САЩ удариха съвсем законно измамниците от Фолксваген.После ЕС се закрасти за едни 14 млрд. евро неплатени данъци от Епъл.Сега САЩ пък калайдисват Дойче банк, за незаконни банкови трансфери, извършвани ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ, към забранени субекти.за мен идват протекционистични политики като товарен влак.С ТПТИ е свършено, а забележете че Баер закупи чудовището Монсанто за 62 млрд. долара.Май тези купиха фабрика на 8 септември.САЩ за да продадат тази корпорация, значи има нещо.Спомнете си продажбата на всички заводи за санитария на американ стандарт през далечната 2006/7 на испанската група Рока. Тогава всички казваха, че американците са полудели, но след две години стана ясна работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още