IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците поставят като приоритет в преговорите за Brexit миграцията

Анкета показва, че 56% от жителите са по-загрижени за имиграцията, отколкото за това кралството да си запази търговските ползи от членството си в блока

11:41 | 25.10.16 г. 31
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Британците се интересуват повече от контролирането на миграцията, отколкото от запазване на достъпа на Великобритания до единния пазар, показва изследване, публикувано в Bloomberg,което подкрепя стратегията на премиера Тереза Мей за приоритизиране на граничния контрол в преговорите за Brexit.

Общо 56% от анкетираните са по-загрижени за имиграцията, отколкото за това кралството да си запази търговски ползи от членството си в блока, като 58 на сто подкрепят стратегията на Мей в преговорите, показва анкета, проведена от Survation Ltd за ITV.

Сриването на паунда, който загуби около 18% от стойността си след референдума за излизането на страната от ЕС, също изглежда не буди опасения у британците.

„Ако вотът беше днес, 47% биха гласували за напускането на страната, а 46% биха дали своя глас за оставане в блока.

Днес се очаква министърът на финансите Филип Хамънд да отговаря на въпроси в Камарата на общините в 11:30 часа лондонско време (13:30 часа българско време). Гуверньорът на централната банка Марк Карни ще говори пред Камарата на лордовете в 17:30 часа българско време. Въпросите ще бъдат фокусирани върху Brexit  и инфлацията.

Бъдещето на Карни също ще бъде обсъдено. Наближава срокът до края на годината, който той сам си постави, за да реши дали ще остане в Централната банка на Великобритания, което добавя още един източник на несигурност за пазарите.

В същото време британският министър-председател Тереза Мей обеща, че депутатите ще имат възможност да проведат поредица от преговори за това как правителството трябва да подходи към напускането на Европейския съюз (ЕС), преди тя да започне официалните преговори по въпроса. Решението на Мей идва една седмица след като тя трябваше да отстъпи пред бунт в нейната Консервативна партия, пише Bloomberg.

През миналата седмица премиерът беше принуден да позволи на депутатите да обсъдят какви да бъдат условията на Brexit. В понеделник пък разкри повече подробности за това как ще протекат дебатите.

“Правителството ще има време за серия от общи дебати за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС”, коментира Мей в изявление в Камарата на общините в Лондон.

Мей се опитва да успокои депутатите, които искат постигането на възможно най-голяма дистанция между ЕС и Великобритания, и тези, които искат възможно най-малко скъсяване на връзките, като им позволява да спорят по въпроса, без да заема конкретна позиция. 

Не всички публични допитвания обаче съвпадат с прочита на Мей относно това какво искат британците. Според едно проучване от миналата седмица балансът се е обърнал в полза на достъпа до единния пазар вместо ограниченията върху имиграцията. И в двата случая се вижда обаче, че британците остават разделени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 5 rate down comment 1
travelboy
преди 7 години
Аз мога да се затворя в орехова черупка и да се мисля за крал на безкрайното пространство.ШекспирДоста надалеч е виждал бъдещето на обединеното кралство човека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 8 rate down comment 5
fri
преди 7 години
Чудя се, защо сте писали толкова минуси на 1 RedBot ?- че британците ще излязат най-разумни със затварянето на границите си в това време на ислямско нашествие из Европа. Дали защото им завиждате, че се спасяват от потъващия кораб, на който сте? - типична българска черта...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 2
supertrader
преди 7 години
Ще изчезне на баба ти хвърчилото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
Истината е, че някой ден България пак ще изчезне, незнайно за колко века, а Англия ще си е там... И може пак да казва некой ден ще ни има ли нас, или няма да ни има... И това - главно заради по^серковци, дет сега знаят повече от англичаните кое-как... Тех може и да ги яде социализъма, щот той е неизбежен за развития свят, ама вас ви яде кретенизъма, от който резултатът ще е само един - повсеместен мор и аллахуакбар ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 7 години
А аз като гледам, и ти като оня мокрия, си виждал социализма само през семепроводите на баща си... И риторика там си учил - явно от опонентната инфраструктура... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 0
Longin
преди 7 години
"Глис^т недок^латен..." ... това ми харесаМави, ти да не си учил риторика по соц-време, имаше такъв предмет,гледам умееш да обосноваваш позиция ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Защо приемат индийци и пакистанци е ясно , защото самите те не знаят какво искат обаче като гледам тук доста хора знаят какво искали англичаните. Истината е че те не знаят какво искат, станали са същество от третия пол и ги яде яко социализъма. Ясно е че така ще отидат много напред и ще ни стигнат в далечната 89-та година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 7 години
Нема проблем - шосето е двупосочно... Едни отиват, други вече се връщат... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 1
ratten
преди 7 години
Ами защо тогава продължават да приемат пакистанци, индийци и афганистанци? Вече дори кмета на Лондон е с пакистански корени.Те не са ли мигранти или да ги считаме за коренни британци носещи културната идентичност на британската корона?-----------------------------------тия са им бивши колонии. и сега се водят в някаква група, тях не могат да ограничават, доили са им ингилизите държавите с години и сега бившите колониални жители ще им го връщат с години. сещаш ли се? като ***, дето от поколения са на социални в щатите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 0
ratten
преди 7 години
Англичаните, за разлика от нас,не са си я получили от небето по стечение на некви чужди интереси... ------------------тука се разминахме
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още