IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марин льо Пен: Крим никога не е бил украински

Санкциите срещу Русия нямат смисъл, само пречат на френските фермери, смята националистът, кандидат за президент на Франция

09:29 | 17.01.17 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Марин льо Пен. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Марин льо Пен. Снимка: архив Ройтерс

Крим е бил част от Украйна само административно, по време на съветските времена, но полуостровът никога не е бил украински. Това заяви кандидатът за президент на Франция Марин льо Пен в интервю за руското издание "Известия".

Националистът е категорична, че ако спечели изборите, ще признае анексирането на Крим от Русия. Според нея провелият се референдум на полуострова е показал желанието на народа да бъде част от Руската федерация. Льо Пен изрази и своето съжаление, че допитването не е признато от международната общност и ООН.

"Винаги съм призовавала за мирно решаване на украинския въпрос", обясни още кандидатът на "Националния фронт".

Марин льо Пен е категорична, че ще работи за премахването на санкциите срещу Москва. "Те са безмислени, освен ако целта им не е да бъдат разорени френските фермери", каза тя и допълни, че ще работи за възстановяване на нормалните отношения между Франция и Русия, и възстановяване на независимостта на Франция от САЩ и НАТО.

По отношение на заявените вече намерения за Frexit - от еврозоната и от ЕС, всичко ще зависи от резултатите от преговорите, които Марин льо Пен ще започне още в първия ден след избирането си за президент. При позитивен резултат от потенциален референдум по казуса, тя ще започне преговори и с ЕС.

"Ако ЕС е съгласен да даде на Франция пълен суверенитет (териториален, фискален, финансов и законодателен), то аз ще го отстоявам с всички сили", каза още френският националист пред "Известия".

При осъществяването на своята политика льо Пен няма да иска одобрение на плановете си от Берлин, както биха го правили другите кандидати - Франсоа Фийон, Мануел Валс и Еманюел Макрон, става ясно от думите й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
Grosss
преди 7 години
Ами вярно е ,първо Крим е български,после хазарски,после на татарите инакрая руски.Украинец е един буламач от българи,руси,хазари,поляци и татари.Самата им столица Киев е построена от брата на Кубрат, Шамбад или Кий.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
redcretin
преди 7 години
И туй *** - като баща си, карикатура :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 10
bgMan
преди 7 години
Вярно е, обаче на Маринче-то и се плаща и то щедро за да ги приказва публично тези неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 12
majnata
преди 7 години
"При осъществяването на своята политика льо Пен няма да иска одобрение на плановете си от Берлин, както биха го правили другите кандидати - Франсоа Фийон, Мануел Валс и Емануел Макрон, става ясно от думите й."Е то това е в основата на всичките и проблеми , най вече банковите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още