IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Сорос: Украйна е само един от проблемите на Европа

Руската атака срещу Украйна е непряка атака срещу Европейския съюз, коментира легендарният инвеститор

19:21 | 23.10.14 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Джордж Сорос. Снимка: Ройтерс</em></p>

Джордж Сорос. Снимка: Ройтерс

Европа трябва да бъде още по-активна в помощта си за Украйна в нейната борба срещу Русия. На това мнение е милиардерът Джордж Сорос, цитиран от CNBC. Легендарният инвеститор смята, че това е най-вече в интерес на региона.

„Европа трябва да действа съвместно и още по-активно в помощта си за Украйна, която се бори за своята идентичност“, казва той в Брюксел. „Тъй като Украйна иска да бъде ефективна част от Европа, то атаката срещу Украйна е непряка атака срещу Европейския съюз.“

Според Сорос Русия заплашва „самото съществуване“ на Европа. Той е категоричен, че е в интерес на Европа и неин дълг да подпомогне на Украйна в борбата й за независимост.

Милиардерът, който е роден в Унгария, неведнъж е предупреждавал за втора Голяма депресия и смята, че Европа вече е изпаднала в дефлация.

„Не съм единственият. Мисля, че темата вече е общопризната“, казва той. Според него фискалните стимули в Европа и най-вече – в Украйна, са необходими, тъй като паричната политика действа едностранно. „Нужна е по-балансирана политика“, добавя Сорос.

„В момента в Европа има много проблеми, като Украйна е само един от тях“, отговаря той, запитан за потенциала на региона като дестинация за инвестиции. „Да се надяваме, че те ще разрешат проблема. След това ще стане много интересно.“

Сорос не коментира волатилността на международните пазари, която е характерна за тях напоследък.

„Вече не съм активен при управлението на парите. Аз съм външен наблюдател и възгледите ми не са толкова остри, каквито бяха“, коментира с усмивка легендарният инвеститор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 7
georgi_shum
преди 9 години
ЕмЗет-а е Сорос ?!?!???!??!? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 7
kalendar
преди 9 години
Тоя що говори с думите на ЕмЗетката?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 10
benasipro
преди 9 години
,,""""Аз съм външен наблюдател и възгледите ми не са толкова остри, каквито бяха, коментира с усмивка легендарният инвеститор."""""-Toгава защо не си седиш при младата жена ами все ръсиш нещо ????То е ясно че приватизация в Украйна ще има има от страните които сега помагат, но нещо видяха че Путин държи здраво все още, значи те трябва да се набутат с пари незнайно до кога.Затова ли С.араби спретнаха и поевтиняването на петрола
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
Какво крадене и разграбване ще има ...само да успеят с авантюрата си! От алчност ще подпалят света гадовете! :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 12
STRAHO
преди 9 години
Да се надяваме, че те ще разрешат проблема /ПУТИН..аах голям проблем със сигурност има издадена смъртна присъда от тази шайка:)))/ . След това ще стане много интересно. Как точат зъби за Украйна не е истина! :)))) Ако стане работата с Украйна, тя ще захрани допълнително /с научен потенциал жива сила и всякакви ресурси/по мащабната кампания , тази срещу Русия. Ще надъхат тази изкуствено създадена нация да доказва себе си срещу братята си по кръв. Няма да им е трудно защото, такива новосъздадени нации обикновено страдат от комплекс на малоценност /примера с Македония е под носа ни/. После, ще дойде реда на Китай. Поне така си го мислят ционистите. :) Да видим..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 12
deant
преди 9 години
Джорджи, мисля, че такова ти е мнението, защото майданците ти, както и другите ти НПО-та вече губят почва под краката си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още