IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия е заплашена от икономически колапс и галопираща инфлация

Голямото притеснение е, че Путин ще стане дори още по-агресивен на геополитическия фронт

10:50 | 17.12.14 г. 76
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Постоянно променящото се табло на чейндж бюро в Москва.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Постоянно променящото се табло на чейндж бюро в Москва. Снимка: Ройтерс

Руската икономика изпитва проблеми, но във вторник вечерта положението стана абсурдно лошо. Рублата загуби близо 19% от стойността си в рамките на 24 часа. Това е най-лошият спад на рублата за един ден от 16 години, пише BusinessWeek.

В момента има съобщения, че руснаците щурмуват магазините, за да обменят парите си за перални, телевизори или лаптопи. С други думи, всичко, което изглежда, че може да запази стойността си по-добре от хартиените пари, чиято стойност се изпарява в реално време. Политическите и икономическите сили, които изпращат Русия в низходяща спирала са комплексни.

Икономиката на Русия е засегната от два основни фактора – падащите цени на петрола и икономическите санкции заради конфликта в Украйна.

Петролната и газовата индустрия генерират около половината от приходите на Русия, така че комбинацията от шистовата революция в САЩ и по-слабото търсене на световния пазар свалиха цената от 110 долара за барел в средата на годината до под 60 долара в момента и Русия е разтресена. Наложените от Европа и САЩ санкции, които целят да накажат руските компании за действията на президента Владимир Путин също работят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 20 rate down comment 2
Ricco
преди 9 години
...Освен дериватите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 40 rate down comment 2
Ricco
преди 9 години
И какво се оказа - вече имаме ново оръжие за масово поразяване - Forex
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 23 rate down comment 26
Internet
преди 9 години
Поредният наемен ***, дето няма представа какво става реално на пазарите, а пише дълбокомислено по това, което епрочел в ГугълСмешко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 45 rate down comment 34
ABBA
преди 9 години
Русия е заплашена от световна паника на балъците, подстрекавани от западните медии, собственост на световните печатари на долари и всякакви други малки и големи хартии (вестници, сайтове).Фундаменталния анализ ***, показва, че нещата си стоят добре по местата си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 48 rate down comment 2
mapto
преди 9 години
"В момента има съобщения, че руснаците щурмуват магазините, за да обменят парите си за перални, телевизори или лаптопи. С други думи, всичко, което изглежда, че може да запази стойността си по-добре от хартиените пари, чиято стойност се изпарява в реално време.""Инвестицията" в електроника наистина е тежка диагноза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 26
bgMan
преди 9 години
Защо само Путин им е в устата?Руснаците трябва да изберат или имперските си геополитически стремежи или икономическа стабилност и растеж.Никой вече няма да им позволи да имат и двете едновременно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още