IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Русия се понижи за първи път от юли

Потребителските цени в страната през април са се покачили с 16,4% годишно след ръста от 16,9% за март

19:59 | 06.05.15 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инфлацията в Русия се понижи за първи път от юли

Инфлацията в Русия се е понижила за първи път от юли миналата година насам, съобщава Bloomberg. Потребителските цени в страната през април са се покачили с 16,4% на годишна база след ръста от 16,9% за март.

„Изглежда инфлацията премина своя пик. Ефектът от обезценяването на рублата миналата година започна да се изчерпва, което би трябвало да продължи да потиска инфлацията през идните месеци“, коментира Лиза Ермоленко, анализатор на Capital Economics в Лондон.

Рублата поскъпна с 13% през април спрямо долара, като понастоящем курсът й е 50,50 за долар.

Централната банка на Русия понижи основната лихва през миналата седмица до 12,5%, като обяви, че е готова да свали още лихвата и че очаква инфлацията да се забави по-бързо от очакваното.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 9 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Имай предвид и че рублата ще наваксва с двуцифрени проценти месечно което доста ще им вдигне дохода. Такива доходи нашите крепостни селяни няма да видят още много дълго време! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Погледнах. Стана ми любопитно. Между 30 000 и 60 000 рубли са обявените за общо взето неквалифициран персонал. Сам си го сметни в Евро! Мислиш ли обаче, че при тях я няма тази практика да се дава под маса повече от обявената в договора? А и каква информация би ти дала такъв сайт доколко има търсене от страна на работещите за такива позиции при това заплащане? Щото и по нашите борси има обявени позиции при едно заплащане дето никой даже не поглежда!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 8 години
Stefan--L, защо ни имаш за ***? ***.ru и виждаш заплатите в Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 13
Stefan--L
преди 8 години
Незнам какво е понижила и какво е повишила Русия но миналата седмица бях на изложение за недвижими имоти в Москва ! Емигрантите таджики,узбеки ,молдовци, украйнци, турци работещи като общи работници по строежите получават по 2000$ заплата !!! Един среден московчанин взема заплата в рубли равна 1200 евро пенсиите най ниските са по от 420 до 700 евро в рубли. А нашата 8 годишна евро-българия кога ще ги стигне тези стандарти ? Вижте ни армията колко е смешна с два истребитела който след месец няма да могат да летят ! Кой е смешният Русия или ние?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още