IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин задължи министрите да се отчитат за всяка по-голяма лична покупка

Ще трябва да декларират коли, жилища и акции

13:30 | 24.05.15 г. 37
Путин задължи министрите да се отчитат за всяка по-голяма лична покупка

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който задължава членовете на правителството да отчитат разходите си при всяка крупна покупка, независимо дали става въпрос за поземлен имот, жилище, кола или акции, дори ако разходите не превишават съвкупния доход на семейството за три години, предаде Интерфакс.

За целта е внесена поправка по инициатива на министерския съвет и във федералния конституционен закон "За правителството на Руската федерация". 

Според предишната действаща редакция членовете на правителството бяха задължени да представят сведения за своите разходи, а също за разходите на своите съпрузи и непълнолетни деца при всяка сделка по закупуване на поземлен имот, друга недвижима собственост, транспортно средство, ценни книжа, акции, ако сумата на сделката превишава общия доход на министъра и неговата съпруга за последните три години, предшестващи сделката.

Сега последното условие отпада. Внася се и уточнение, че членовете на правителството нямат право да се занимават с предприемателска дейност лично или чрез доверени лица, включително да участват в управлението на стопански обект независимо от неговата организационно-правна форма, освен ако не им е поръчано от правителството да участват в управлението на тази организация.

Освен това министърът е длъжен да предава за времето, докато е на този пост, ценните книга, които притежава, на доверително управление в съответствие с гражданското законодателство.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

26
rate up comment 2 rate down comment 4
Сините камъни
преди 8 години
""''само че там е много трудно да се възползваш необезпокоявано от откраднатите благинки.""""Изразът "падналот Марс" си е баш за теб, не се обиждай!Политиците в Америка търсят със свещички някой да им завърти парите! Само поискай и им вдъхни увереност, че знаеш, какво правиш!Личен познат, по този начин лятото е в Калифорния и продава диаманти, ....е, не истински, но за американеца е достатъчно да му кажат диамант!Понякога ми е чудно, откъде тая информация за Америка, откъде тая наивност за действителността там?А за Русия, малко ми се струва наивно, незная как Путин може да го контролира, но ти създадеш ли се тръст, никой не може да те хване! Това е най-добрата форма, която практикува и наш Делянчо и не само! Офшорките умряха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 5 rate down comment 0
Hahoto
преди 8 години
Коментарът е изтрит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 14 rate down comment 11
roli5
преди 8 години
Невъзпитан си и доста лъжеш.Хубаво би било и да се понаучиш да общуваш с другите с достойнство и уважение.Изложи се много с тези 50%.Никога не съм казвал,че най-добрите години за БГ са ВСВ.Просто дадох пример,че когато Русия е зле обикновено БГ е добре и посочих ВСВ за което ти ме попита в друга тема.И лигавият ти смях не прави добро впечатление........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 10 rate down comment 6
kalendar
преди 8 години
Да-това е определението от средата на 19ти век. И американците са го приели за вярно. А същите тия американци обявиха Маркс за най-влиятелният философ в 20ти век..Или и те са *** и рубладжии?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 7 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
че те ако питаш мен си скочиха. Мави се е изхвърлил с 50%, ама над 30% матерен им е руският.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 11 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 8 години
Ти и оня по-долу, за когото най-добрите години на България са били по времето на Втората световна война, май наистина сте най-мърлявите *** тук - сигурно давате извънредна дежурство, та другите да посъберат сили за през седмицата... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 9 rate down comment 8
kandid
преди 8 години
За прости хора *** пример, това, което днес бихме определили като българска нация, се подчинява на едни правила, различни от тези, които важат за българите през 9 в.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 8 години
Еми то ако те питат тебе, и македонската нация е факт. Даже първата книга, печатана на македонски език е още по стара... хахахаЯсно! Максистко-ленински, времеви компоненти... или казано на френски - пълна дри^шня... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 8
kandid
преди 8 години
Всъщност нация в съвремнния смисъл на думата, в този към средата на 19 в., в този към 15 в. или към ранното средновековие...Във всички тези исторически периоди, разбирането за нация се е различавало от посоченото по-долу наложило се изцяло в марксистко-ленинска линия определение... ако не се лъжа това определение е от Енциклопедия на България... Та, то може да е коректно от марксистко-ленинска гледна точка, но най-малкото не държи за времевия компонент и свързаното с него съдържание...За сведение, първата печатна книга на украински език е издадена през 16 в.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 14 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 8 години
И имате ли и двамата някаква версия кога, как и при какви обстоятелства се е формирала украинската националност? Надявам се да знаете установените от науката условия за възникване на нация?Ето ви и един цитатат за стимулиране на мозъчната дейност, при евентуално наличие на такава:"Нация е общност от хора, характеризираща се със съзнанието за еднаква историческа и културна принадлежност, живееща на обща територия, обединена от общ език и организирана в държава.Нациите са продукт на държавите, като политико-териториални общности, въздействащи на всички свои граждани чрез своето законодателство и държавна политика."Споделете знанията си по въпроса, или сте най-обикновени празноглави ла^йномети?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още