IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Северна Корея е голям проблем, който трябва да бъде решен

Съветът за сигурност на ООН трябва да е готов за нови санкции срещу Пхенян, смята американският президент

21:48 | 24.04.17 г. 18
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Архив Ройтерс

Съветът за сигурност на ООН трябва да е готов да наложи нови санкции срещу Северна Корея, призова американският президент Доналд Тръмп. Той посочи, че от десетилетия институцията си затваря очите за голям проблем - ядрената програма на Пхенян, който трябва най-накрая на бъде решен.

"Статуквото в Северна Корея също е неприемливо", каза още Тръмп по време на среща с представители на Съвета за сигурност на ООН в Белия дом. Разговорът се провежда в момент, в който спекулациите са, че Пхенян подготвя шести ядрен тест, пише Ройтерс.

"Съветът трябва да бъде готов да наложи допълнителни и твърди санкции срещу ядрената и ракетната програма на Северна Корея", каза той.

За него действията на севернокорейските власти са реална заплаха за целия свят. "Северна Корея е голям световен проблем и е проблем, който трябва най-накрая на бъде решен", категоричен е Тръмп.

Американският президент обаче не даде индикация кога трябва да бъдат наложени новите санкции срещу страната, допълва агенцията.

На 25 април Северна Корея ще отбележи 85-та годишнина от създаването на своята армия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 2
mrynmryn
преди 7 години
Оказа?! Че тоя беше ясен още от ден едно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 8
be_google
преди 7 години
този се оказа поредния *** щатски оли-гарх.... като че ли севернокорейските самолетоносачи са обградили Кравария, а не обратното!!!!!! Исветът мучи ли мучи заедно с ФАЩ....жалка картинка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още