IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов депозира оставката на правителството

Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство

10:43 | 14.11.16 г. 83
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Министър-председателят Бойко Борисов внесе в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.  

В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Оставката не е изненадваща, след като Борисов обяви, че подава оставката на правителството в нощта на неделя срещу понеделник заради загубата на президентските избори и ще я внесе в парламента в първия му работен ден.

Премиерът обясни решението си за оставка лаконично: "Винаги сме се съобразявали с волята на народа". Той подчерта, че партията му не възнамерява да прави опит за ново правителство в рамките на конституционните изисквания. Мотивът на премиера да си тръгне са резултатите от президентските избори, които според него са показали, че управляващите нямат мнозинство в парламента. 

"Така, както казах преди, при новата ситуация от резултата на вота управляващата коалиция няма мнозинство. Не само не може да се направят реформи, но и не може да се приеме бюджетът", каза Борисов в нощта на изборите. "Приоритетите на Патриотичния фронт се разминават с нашите", добави той, очевидно имайки предвид настояването на ПФ за увеличаване на минималната пенсия - искане, за което разказа и председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова в интервю за Investor.bg.

"След като подадем оставка, президентът ще ни даде отново мандата да съставим кабинет. Ние ще го върнем и той ще отиде при БСП", разясни процедурата в неделя Борисов. Според него това е шанс новото мнозинство в парламента да управлява без избори в рамките на две години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

43
rate up comment 8 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 7 години
"Г.ъ.з.ъ си с рози не кичи, та е.б.а.н.о.т.о да не ти личи!" - по Лао Дзъ Петров. PS Прекратявам активното мероприятие, защото амбасадора ме вика, за да ми връчи премия за активен слугинаж. Не се хабете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 10 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 7 години
Наистина на изплют имаш излъчване... Чудех се на какво ми мязаш... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 6 rate down comment 11
ing5rov
преди 7 години
С точилката , дето те посреща жена ти като се върнеш наквасен ли...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 6 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 7 години
Аз като съм бил праволинеен и съм връщал предложени рушвети, какво? Системата те изплюва. Това е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 10 rate down comment 13
Mavi Goz
преди 7 години
Пази я точилката, Сюлейманчо - с нея требва да точиш баклави и баници за халифата, като доди... а той шъ доди, ни мой да ни доди с такива като тебе... хихи..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 9 rate down comment 4
anatoli75
преди 7 години
Трябваше да предадем свободното си право на избор срещу стиропор,градинки,пречиствателни станции магистрали и други проекти от които се "усвояваха" пари,това очакваше като в Герб ,но България не е Герб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 8 rate down comment 12
Стоян Петров
преди 7 години
Ти на кой свят живееш? Вчера Рудолф Джулиани заяви, че Тръмп ще преговаря с Русия от позицията на силата. Най-добре не се меси в мъжките работи. На мен и една точилка да ми е останала за оръжие пак ще се бия с ***, а ти ще се излежаваш в кревата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 7 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 7 години
Или казано на френски, оставката е с външен адрес и за външна употреба... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 5 rate down comment 5
многодобре
преди 7 години
...ценностите се градят в детето докато расте. Дали ще предпочита да храни семейството си чрез лъжи и кражби /интересното в случая е ,че той го прави ,защото за него в това няма нищо лошо и нередно. За него това е нормално.../ си е негов личен избор. Но на това са го научили родителите му. Вярно е,че има хора ,които го правят,но всичко ще се промени много скоро. Мисля ,че на това беше даден старт с референдумът и резултата от него и избирането на един нестъпвал до преди два месеца на политическата сцена човек...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 15 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 7 години
Псолютно!!! Още когато го номинираха Радев от БСП, писах, че ще им е шестица от тотото, защото ще се огреят на чужд огън! Те реално нямат човек в партията, който да спечели президентски избори! Хората гласуваха за Радев срещу тетка Плачева! Българите най-после искат един сериозен мъжкар начело на държавата - без досиета, без офшорки, без адвокатски путковини и не "една обикновена българска майка", щото тя няма място в армията, а президент и главнокомандващ! Това е! Никой не е гласувал срещу ГЕРБ, освен партийните ултраси! Видяхме, че и 20% от ГЕРБ са гласували за Радев!Остана питанката, Боце наистина ли е толкова т^ъп, за да наложи тази неизбираема кандидатура и да пробва колко струват авторитета и заплахите му, или нарочно го направи, за да си обере по най-бързия начин бохчите от министерски съвет? Или, както една жена каза сутринта на опашката, е изпълнил една закана към бонзите в ЕК, че ако не му компенсират Белене с гаранции за една тръбица за хъб Балкан, ше бега от управлението..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още