IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефове на технологични компании искат да спрат Тръмп

Тим Кук, Лари Пейдж, Илон Мъск и други известни личности са обсъждали как да попречат на номинацията на милиардера за кандидат-президент, пише Huffington Post

14:27 | 08.03.16 г. 30
Автор - снимка
Създател
Шефове на технологични компании искат да спрат Тръмп

През миналия уикенд високопоставени мениджъри и влиятелни личности се събират на годишния World Forum на American Enterprise Institute. Сред тях има и редица главни изпълнителни директори от технологичния бранш.

Според Huffington Post най-важната тема на срещата е била... Доналд Тръмп. Според медията в събитието са участвали  и главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, съоснователят на Google Лари Пейдж, основателят на Napster и инвеститор във Facebook Шон Паркър и изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск. Те са изказали опасенията си, че Доналд Тръмп може да стане евентуално президент на страната. И редица членове на републиканската партия са признали, че не подкрепят милиардера.

Тайното събитие, което се провежда на Сий Айлънд, щата Джорджия, традиционно е при закрити врата за медиите. Политическият коментатор Бил Кристъл обаче е изпратил имейл във връзка с тазгодишното заседание, описвайки Доналд Тръмп като „призрак”, преследващ Световния форум.

Според вътрешна информация е било дискутирано как Тръмп да бъде „пас" и как да се предотврати възможността той да стане официален кандидат за президент на републиканците. Какво решение е било взето също не става ясно.

Милиардерът вече се обяви срещу Apple, като призова за бойкот на производителя заради спора, който той води в момента с ФБР. Освен това Тръмп обяви, че ще накара калифорнийската компания да произвежда апаратите си само в САЩ, ако спечели изборите. 

Но дори самото присъствие на участниците в срещата не се свързва директно с техните политически предпочитания. По време на World Forum ежегодно се обсъждат различни теми и се обменят идеи.

Така например е дискутирано и искането на ФБР за предоставяне на данни от Apple. Тим Кук е водил ожесточен спор с Том Котън, сенатор от Арканзас, който е стигнал толкова далеч, че агресивният тон на Котън срещу Кук е „смутил“ присъстващите. Според информацията сенаторът е на мнение, че Apple трябва да даде достъп на ФБР до заключения iPhone на убиеца, докато калифорнийската компания се съпротивлява на това и на възможността за създаване на „задна вратичка“.

Тръмп, който си осигури около една трета от нужните му за номинацията гласове, ще се срещне вероятно с трудности при изборите във Флорида и Охайо следващата седмица. Ако обаче успее да спечели там, ще трябва да си осигури само още половината от оставащите делегати, за да получи номинацията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

6
rate up comment 15 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Събрали са се баш г-е.й-о.в.е-т-е да обсъдят как да спрат един, който не членува в техния г-е-й клуб да стане президент. Технологиите и бизнеса са си друга работа.Иначе с успеха си Тръмп консолидира цялата здравомислеща част на американското общество да избере отново управление излъчено от редиците на демократическата партия в САЩ. Те си мислят, че демократите са по-малкото зло от популисткия Тръмп постоянно приказващ глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 7
michaelis12
преди 8 години
Тръмполината страшен, но е прав човека иска да има работни места в САЩ тея технологичните ако искат ако ли не да палат мотора .... Миналия път САшш добавили 200 000 сервитьорки и продавачи еми не може ли да са инжинери да си бачкат в къщи ?!? ...... Аз съм за Тръмплина нека стане първо президент и после да ги почва и ареее на кой не му изнася - да се изнася ... :)) Apali Mapali като не поизвеждат в САЩ забрана за продажба в САЩ и ай чао !!! Тръмплина в една от речите си разпрааше и за негов приятел, че не купувал Caterpillar, а Komatzu от джапанките - вика така нема да стане и е прав !!! :))) Той е човека !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 10
redcretin
преди 8 години
Ako случайно Тръмпи стане президент, ще си получи пуч-а още първия месец :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 7
misanthrope
преди 8 години
:) Приказките на Тръмп са въздух под налягане. Няма как да ги накара да произвеждат в САЩ. Единствено може да ги изгони напълно от САЩ. Едва ли им е голям проблем да "продадат" Apple на малайзийска компмания да речем
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
mrynmryn
преди 8 години
Какво се притесняват от човек, който казва, че "интернета трябва да бъде изключен"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 6
bertram
преди 8 години
ако перчема стане президент ще ги скара с Китай, а това ще е пагубно за Епъл особено, защото няма как да си правят телефоните в САЩ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още