IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгений Кънев: Застаряващото население ще е причина за покачването на данъците

По думите на управляващия съдружник в Маконис българската данъчна система е добра за малка отворена икономика

22:26 | 16.12.16 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Застаряващото население ще е причина за повишаването на данъците в световен мащаб. Това заяви управляващият съдружник в Маконис Евгений Кънев в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му българската данъчна система е добра за малка отворена икономика. Като причина за това той посочва, че "по-голямата част от българския продукт трябва да бъде за износ", при което са нужни ниски преки данъци. 

Според Кънев косвените данъци в България, които са сред най-високите в ЕС, ограничават потреблението, поради което е трудно страната да привлече инвеститори, целящи да произвеждат за местния пазар. "Ако България започне да разчита на вътрешното потребление като двигател на икономическия растеж, то тя ще трябва да преразгледа отношението си към непреките данъци", каза Кънев.

Очаквайте видео с целия разговор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 14 rate down comment 3
SS-23
преди 7 години
Нали знаеш, че всяко понятие е субективно, вкл. и понятието "варвари". Защото "варварите" могат да твърдят, че "цивилизованите" са за тях варвари, разрушавайки изконни ценности, традиции, бит, културен код в името на безкрайната лакомия, облечена в целофана, наречен "развитие и растеж"!Нали знаеш от историята и еволюцията, че Рекс и всички "гиганти на гърлото" са умрели, а мааалкото мишле, което се е криело в дупките е оцеляло, че накрая се е изпикало върху скелетите им!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 17
SS-23
преди 7 години
императоре (почти съм убеден, че си атакиС), ти какво "работиш"? И изобщо работиш ли във смисъла, който по дефиниция се влага в понятието "работа" ? Що ли ми се струва, че си просто един търговец, т.е. прекупвач, или застраховател (т.е. още по-голям ***), за да имаш претенциите, че "работиш", т.е. създаваш нещо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 7
Sakamano
преди 7 години
Може да си мислиш, че казвам това само за да те дразня, но истината е, че от еволюционна гледна точка по-висшата раса не е тази която е по-цивилизована и работлива, а тази която е по-приспособима, по-агресивна и се размножава по-бързо. Историята потвърждава това - всяка развита цивилизация стига до упадък, след което бива превзета и унищожена от варварите. Това ни чака и нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още