IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще се отрази масовата миграция върху икономиката на Германия

Страната очаква общо около 800 000 търсещи убежище да пристигнат до края на годината

17:46 | 10.10.15 г. 15
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Повече молби за убежище са подадени в Европа от началото на годината до август, отколкото през цялата 2014 г. Германия е крайната цел за много бежанци след дългото им пътуване или през Средиземно море, или през Балканите, коментира Bloomberg.

Макар че страната е изправена пред непосредствено предизвикателство като домакин, тя ще спечели в средносрочен план – допълнителните миграционни потоци през тази година може да повишат потенциалното производство с около половин процент. В краткосрочен план допълнителното търсене, свързано с тези потоци, вероятно ще наложи допълнително затягане на германския пазар на труда.

Рязкото увеличаване на броя на хората, търсещи убежище в Европа, до голяма степен е отражение на трагедията в Сирия. Трябва да се признае, че като дял от населението Европейският съюз (ЕС) далеч не е най-голямата дестинация на разселените. Ливан и Турция, например, са поели по-голямата част от тази отговорност.

И все пак напливът налага значителни предизвикателства за някои страни от ЕС. Унгария се откроява сред тях. Графиката по-долу показва наплива от молби за убежище от началото на 2014 г. В резултат на географското си местоположение Унгария отчита огромен брой молби и до голяма степен е причина за неотдавнашния скок на цифрите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 12 rate down comment 3
SSIW
преди 8 години
Как ще се отрази масовата миграция....................Педполагам, че ще има и положителни страни човек ще може да хапне дюнер почти на всякъде, ще потекат инвестиции (предимно от сауди арейбия и предимно за Жамии) и не на последно място, най-накрая ще ги зачохлят тея противни кранти германките, чиято визия предизвиква единствено стомашни спазми при всеки нормален мъж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Страхотно ще се отрази! Германия ще излети в космоса с този човешки потенциал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
Отговор в една дума!КАТАСТРОФАЛНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 0
белот
преди 8 години
http://deutsche-wirtschafts-nachrich...tlings-kosten/Данък Бежанци се обсъжда. Трябва да се плаща издръжката им__________________
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още