IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесмен от Хонконг плати 1 млн. долара за регистрационна табела на колата си

Табелата с късметлийското число 16 се нарежда на четвърто място сред най-скъпите номера на автомобили

12:56 | 21.02.11 г.
Бизнесмен от Хонконг плати 1 млн. долара за регистрационна табела на колата си

Хубавата и луксозна кола предполага наличието на добра сума за инвестиране в покупката й. Може да се окаже обаче, че не автомобилът е онова, което е „глътнало“ по-голяма част от авоарите ви. Регистрационната табела също може да струва милиони. Особено ако на нея е изписано число, желано от мнозина.

Такъв явно е случаят с регистрационен номер на автомобил, продаден за 1 млн. щатски долара на търг в Хонконг, предаде ДПА.

Местен бизнесмен е платил 8,5 млн. хонконгски долара (1 млн. щатски долара) за табелата с късметлийското за него число 16 на аукциона.

Общата стойност на продадените на търга регистрационни номера е 2,37 млн. щатски долара. Аукционът е организиран с благотворителна цел.

Сумата от 1 млн. долара е четвъртата най-висока, плащана в Хонконг за регистрационен номер на автомобил. Рекордът за най-висока цена е поставен през 2008 г. Тогава табела със смятаното за щастливо според китайската нумерология число 18 е продадена за 16,5 млн. щатски долара, припомня агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още