IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставчиците на Apple бяха на фокус в азиатската борсова търговия

Южнокорейският производител на чипове SK Hynix записа ръст от 2,41% в цената на акциите си, а тези на Samsung Electronics поскъпнаха с 1,37%

11:20 | 13.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на азиатските пазари поскъпнаха в сряда, следвайки подема на Wall Street, който беше насърчен от коментарите за данъчната реформа, съобщи CNBC.

В Япония износителките разшириха печалбите от предишната сесия, като повишения записаха автомобилните производители, банките и повечето технологични компании.

Хонконг се противопостави на тенденцията, като индексът Hang Seng прекрати тридневната печеливша серия.

Графика: CNBC

„Финансовите пазари изглежда спряха да се опасяват за края на света“, коментира Роб Карнел, директор на звеното за проучвания в ING. “Това едва ли ще продължи дълго, но докато се появи следващото събитие, което ще понижи апетита за риск, може отново да се фокусираме върху основната макроикономическа обстановка“, допълва той.

Във вторник министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин заяви, че данъчната реформа може да се приложи със задна дата от 1 януари тази година и това може да е голям стимул за икономиката. Освен това той посочи, че администрацията на президента Доналд Тръмп е „суперфокусирана“ върху това да гарантира, че данъчната реформа ще бъде завършена до края на годината.

Доставчиците на Apple в Азия бяха на фокус по време на сесията, след като технологичният гигант представи нови модели iPhone.

Южнокорейският производител на чипове SK Hynix записа ръст от 2,41% в цената на акциите си, а тези на Samsung Electronics поскъпнаха с 1,37%. Hon Hai Precision Industry, по-известна като Foxxcon, отчете спад от 0,85% в цената на акциите си.

В сферата на макроикономиката японската производствена инфлация се ускори до 9-годишен връх при 2,9% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още