IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е все по-важна за бизнеса на Atos

Глобалният Център за компетентност в София е вторият най-голям център за компетентност конкретно за SAP услуги

16:13 | 20.10.17 г.
<p>
	Урсула Моргенстерн. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</p>

Урсула Моргенстерн. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Глобалният Център за компетентност на френската технологична компания Atos, който бе открит наскоро в София, е всъщност вторият най-голям Център за компетентност конкретно за SAP услуги. Затова той е изключително важен за компанията и е основен елемент в индустрията с потребителски стоки в световен мащаб. Това заяви в интервю за редактора на UpDate Калина Донкова Урсула Моргенстерн, Глобален директор „Бизнес и платформи” във френския концерн.

“Така че това е ключова инвестиция за нас. Ние се възползвахме от опита на настоящия ни екип, но също така искаме да използваме и този на новите ни служители, които искаме да привлечем в компанията. Те ще бъдат както хора с опит в SAP услугите, така и такива, които току-що завършили университет и които ще обучим като част от глобалната си програма за студенти. Освен това работим с компания като SAP, за да увеличим присъствието си в региона, но и в световен мащаб. Така ще можем да обслужваме всичките си клиенти в индустрията с потребителски стоки от България”, каза тя. 

По думите ѝ българските компании имат възможност да изпреварят събитията и да инвестират в облачни технологии от самото си създаване. В индустрията има много опасения относно Защитата на личните данни, призна обаче Моргенстерн.

„Компании като нашата обаче могат да покажат как се преодоляват тези препятствия или предизвикателства. Смятам, че това е страхотна възможност за българските компании да започнат да инвестират и ние от Atos с глобалния център за компетенции в SAP, който също започва да използва все повече облачни услуги можем да изиграем роля в обучението и подкрепата на българската индустрия в преминаването ѝ към облачни услуги“, поясни мениджърът, която е една от най-влиятелните жени в технологичната индустрия. 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още