IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ципрас се яви изненадващо пред гръцкия парламент

Премиерът обяви, че Гърция се намира в критичен момент и е време да вземе решение

01:11 | 16.07.15 г. 6
<p>
	Алексис Ципрас. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Алексис Ципрас. Снимка: архив Ройтерс

След спекулациите, че няма да се появи в парламента тази вечер, гръцкият премиер Алексис Ципрас се включи в дебатите, които текат цяла вечер във връзка с новия спасителен план за Гърция, пише Guardian.

“Колеги, намираме се в критичен момент… трябва да вземем решение и да поемем отговорността”, обърна се той към депутатите. “Поемам пълна отговорност за всичко и се чувствам горд от борбата, която водим през последните няколко години”, коментира Ципрас пред пълната зала.

"Изправени сме пред несправедлива битка. Оставихме наследство от достойнство и демокрация в Европа. Битката ни ще пожъне успех", обяви Ципрас.

Премиерът заяви, че неговото правителство е подкрепяно от левите партии, социалдемократите и Зелените в цяла Европа. Според него е приключено със старата политика, а хората виждат разликата между тези, които се борят срещу несправедливостта, и онези, които се предават.

Ципрас обеща, че правителството ще направи всичко възможно, за да се бори с корупцията. Също така призна, че не вярва в голяма част от мерките, поставени тази вечер на масата, но трябва да избере между приемането на сделката или хаоса.

Вотът в Гърция трябваше да приключи до полунощ, но дебатите се проточват. 

Повече по темата за Гърция можете да четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
balkando
преди 8 години
"... Също така призна, че не вярва в голяма част от мерките, поставени тази вечер на масата, но трябва да избере между приемането на сделката или хаоса. ..."Приема сделка, като не вярва в тази част, която трябва да изпълни ?! Само на мен ли ми се струва подозрително :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 0
tonino
преди 8 години
Какво значение има сумата ? По-важното е,че няма да ги върнат !!!!! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
rooctcho
преди 8 години
86 milqrda + obeshtanite 35 milqrda v investicii e pravilnata cifra. Tova e ogromna suma za 11 miliona durjava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 8 години
бе то не им ли мина крайният срок, имам предвид, нали уж до сряда тр. да са го гласували. вече е четвъртък дори по немскко време, не по гръцко; и още не е гласувано. Или за тея срокове няма?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
tonino
преди 8 години
Дори Европа им определя сумата от която св нуждаят.....Каква чест само ! Хвала !:)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 1
nikiangel
преди 8 години
Е...явил се е. Малко кълбета напред, назад, челна стойка. Репертуара е ясен. За пред публиката има малко протести, пиратки тук таме. Но голата истина е че удрят *** до тавана от радост. 86 милиарда за 3 години. Че те разчитаха на 30-40 пряко сили. Ще гласуват ДА с толкова широко отворени усти, че тия 86 милиарда ще им се загубят между зъбите:). Освен ако няма режисура и тук, все пак те са измислили и драмата...50%+1. И след 3 години ще има куче влачи рейс, парите изядени, дълга над 200%, и ще се почне пак отначало. Но на тях това им е работата, и заработват сериозно. 5 месеца театър...86 милиарда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още