IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Emirates намалява полетите до САЩ след ограниченията от администрацията на Тръмп

Решението на базирания в Дубай превозвач е най-силното проявление до момента на финансовото отражение на затегнатите мерки за сигурност в Щатите

23:09 | 19.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата авиокомпания в Близкия изток - Emirates, обяви в сряда, че намалява полетите си до САЩ заради спад на търсенето, породен от повишените мерки за сигурност и опитите на администрацията на Доналд Тръмп да възпре пътуващите от държави с преобладаващо мюсюлманско население, предаде AP.

Решението на базирания в Дубай превозвач е най-силното проявление до момента на финансовото отражение на затегнатите мерки за сигурност в Щатите върху представянето на авиокомпаниите от Персийския залив.

Дубей е сред 10-те града от мюсюлмански държави, които бяха засегнати от забраната за пренос на лаптопи и друга потребителска електроника в ръчния багаж при полетите до САЩ.

Основният хъб на Emirates - международното летище в Дубай, което е третото най-натоварено в света, е основна транзитна точка за пътниците, които бяха засегнати от временното спиране на достъпа до Америка на гражданите на шест държави.

Последният указ на Тръмп спря издаването на нови визи за граждани на Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен и замрази бежанската програма на САЩ. Забраната е блокирана от съдебни дела.

От Emirates казват, че ще намалят полетите до пет от общо 12-те дестинации на авиокомпанията в САЩ от следващия месец. Компанията определя хода си като "търговско решение в резултат на отслабеното търсене на пътувания" през трите месеца, откакто Тръмп встъпи в длъжност.

"Последните действия на американското правителство относно издаването на входни визи, повишените мерки за сигурност и ограниченията за пренос на електронни устройства в салоните на самолетите оказаха пряко влияние върху потребителския интерес и търсенето на самолетни билети за САЩ", казват от превозвача.

След намаленията броят на полетите на компанията от Дубай до САЩ ще падне до 101 от 126 в момента.

Полетите на Emirates до Бостън, Лос Анджелис и Сиатъл, които към момента се извършват два пъти дневно, ще бъдат редуцирани до веднъж дневно. Ежедневните полети до Форт Лодърдейл и Орландо ще бъдат намалени до пет седмично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още