IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгаргаз" предложи рязко намаление на цената на газа

Газовата компания очаква по-ниска доставна цена на суровината от второто тримесечие

14:30 | 11.03.16 г. 2
"Булгаргаз" предложи рязко намаление на цената на газа

"Българгаз" поиска от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) по-рязко от първоначалното предложение за намаление на цената на природния газ. Компанията предлага през второто тримесечие клиентите й да заплащат 312,21 лева за 1000 куб. метра без акциз и ДДС.

Това представлява намаление от 93,35 лева спрямо цената на газа през първото тримесечие, или 23,03%.

Преди месец от газовата компания съобщиха, че ще поискат намаление на газа, но в рамките на под 21 на сто. В основата на предложението е очакваната по-ниска доставна цена на суровината.

Самият председател на КЕВР Иван Иванов прогнозира през февруари, че "Булгаргаз" дори ще поиска по-голямо намаление. Цената на природния газ ще бъде определена от енергийния регулатор след оценка на предложението на газовата компания.

Новата цена ще влезе в сила от 1 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 8 години
Ти да видиш! Да не би да е текнал газ от Хан Аспарух или Силистар? А може би по интерконектора от Гърция вече идва азерски, катарски, ирански и израелски газ? Ааа, не бе, сетих се - дошъл е американския танкер с LNG... пхахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още