IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

39 жертви след стрелба в нощен клуб в Истанбул*

16 от жертвите са чужденци. Атаката е била извършена от мъж, дегизиран като Дядо Коледа, който все още е на свобода

03:38 | 01.01.17 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

При въоръжено нападение в един от най-големите нощни клубове в центъра на турския град Истанбул тази нощ загинаха 39 души, включително 16 чужденци, а броят на ранените е 69, от които четири са в тежко състояние. Това съобщи днес турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от AFP.

Стрелбата е станала в клуба Reina, съобщи турската телевизия NTV. Там е имало 500-600 души, а съобщението по полицейските радиостанции за атаката е било разпространено в 1:15 часа местно време.

Първоначално имаше информация за двама възможни нападатели. Според агенция Ройтерс обаче Васип Шахин, губернаторът на най-многолюдния турски град, е заявил, че нападателят е един. Държавната агенция „Анадола“ предава, че един въоръжен е проникнал в клуба до протока Босфора и е открил огън.

Атаката е била извършена от мъж, дегизиран като Дядо Коледа, в момент, когато между 700 и 800 души са празнували вътре Нова година, посочва AFP.

Нападателят застрелял полицай и цивилен на входа, след което е влязъл вътре и е започнал да стреля безразборно по хората, които са празнували настъпването на 2017 година. За да се спасят, много хора са се гмурнали в ледените води на Босфора, съобщиха местни медии.

Нападателят все още е на свобода, но вътрешният министър изрази надежда, че скоро ще бъде заловен. Засега са идентифицирани телата на 21 от загиналите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 34 rate down comment 5
Ivel
преди 7 години
Есть такая примета, НовЫй год, как встетишь так и проведешь!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 34 rate down comment 5
Ivel
преди 7 години
Есть такая примета, НовЫй год, как встетишь так и проведешь!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 7 години
ЧНГ :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още