IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DEPA подписа споразумение за участие в нови терминали за втечнен газ

Държавната компания ще работи с Gastrade, която планира изграждането на терминал край Александруполис

09:58 | 14.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гръцката държавна газова компания DEPA е подписала споразумение с Gastrade за участие в проекти за изграждане на нови терминали за втечнен газ (LNG), съобщава Ройтерс.

В момента Гърция има само един терминал за LNG - на малкия остров Ривитуса край Атина. Плановете обаче са да бъдат построени още такива съоръжения, включително и край Александруполис, който вече е проект от общоевропейско значение.

Gastrade, който е част от енергийната група Copelouzos, е компанията, която планира изграждането на терминала край Александруполис, допълва още Ройтерс. В проекта участва и един от най-големите оператори на танкери за втечнен газ в Европа - GasLog.

Интерес към участие в този терминал изяви и Българският енергиен холдинг (БЕХ). Проектът може да бъде използван за нуждите на българската държава с реализацията на газовата връзка IGB, която ще свърже газовите мрежи на България и Гърция между точките Комотини и Стара Загора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още