IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси не намериха единна посока

Инвеститорите очакват новините от Федералния резерв в САЩ

19:35 | 20.09.17 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на европейските борси завърши с леки изменения в сряда, докато инвеститорите са в очакване на решението на Федералния резерв относно кога да започне да намалява огромния си баланс, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 записа слаб спад, макар че повечето сектори останаха на зелена територия, а основните борси поеха в различни посоки.

Европейският телекомуникационен сектор отчете ръст от 0,1% в сряда. Почти всяка акция в индекса се движеше нагоре, а Deutche Telekom се оказа една от най-печелившите, след като Kepler Cheuvreux повиши препоръката си за акциите на компания. Книжата на германския телекомуникационен гигант се радваха на около 1% ръст на стойността си.

Търговецът на дребно Kingfisher днес отчете 1% ръст на печалбата си за първото полугодие на 2017 г., но предупреди, че може да има проблеми в следващите шест месеца, като притесненията му са свързани с Франция и Великобритания. Стойността на акциите на компанията нарасна с цели 5%.

Германската ThyssenKrupp и индийската Tata Steel обявиха, че планират да слеят европейските си операции, а съвместното предприятие ще създаде втория по големина производител на стомана в Европа. Книжата на ThyssenKrupp записаха над 2% ръст на цената след новината.

От своя страна продажбите на дребно във Великобритания са нараснали с най-бързия си темп от четири месеца. Националната статистика обяви, че те са скочили с 1% миналия месец, надминавайки прогнозите на анализаторите. Това пък е поредният сигнал за предполагаемото увеличение на потребителските разходи.

В резултат паундът скочи с 0,23% спрямо щатския долар, достигайки 1,3539 долара около 13:40 ч. лондонско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още