IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън обмисля въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия

Британският премиер ще предложи през октомври на парламента да гласува разширяването на въздушната акция срещу организацията

21:42 | 14.09.15 г. 11
Камерън обмисля въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън се опитва да игнорира лидерът на опозицията Джеръми Корбин и настоява парламентът да одобри военни удари срещу цели на “Ислямска държава” в Сирия, съобщава Financial Times.

По време на посещението му в Йордания и Ливан Камерън посочи, че изборът на антивоенно настроения Корбин не е непреодолимо препятствие за спечелване на подкрепа за военни действия в Сирия. По думите му подкрепата на парламента не зависи от един единствен човек, а е решение на широка група хора.

Корбин не е съгласен Великобритания да провежда военни действия в Сирия, посочва изданието и припомня, че Камерън веднъж вече претърпя поражение в Камарата на общините по подобен въпрос. През 2013 г. искането му да бомбардира режима на Башар Асад в Сирия не беше одобрено. Явно сега надеждата му е, че предложението ще мине заради радикалната ислямистка организация.

Според запознати малко вероятно е британският министър-председател да поиска отново съгласието на депутатите за осъществяването на въздушни удари срещу режима на Асад.

Великобритания подкрепя международната коалиция, която осъществява въздушни удари срещу “Ислямска държава” в Ирак. Наскоро Камерън разкри, че при въздушна атака на британски самолети са били убити двама британци, сражавали се на страната на радикалната организация.

Плановете на Дейвид Камерън са да предложи на парламента да гласува разширяването на въздушната акция срещу организацията и в Сирия през октомври. Преди това обаче той иска да се увери, че има достатъчно подкрепа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 3 rate down comment 1
dakl
преди 8 години
Проблемът е , че вече не могат в Сирия да си разиграват коня както си искат и да говорят едно , а да вършат друго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
добре де тея в Холивуд там като снимат филми на ужаси с разни отрязъни глави, кво им пречи и на тея да ти боднат една две такива пластмасови макети и да ти ги показват там, то на снимка нит можеш да видиш тва истина ли е не е ли? Миризма от снимките няма, ама Photoshop има и пластмасови глави има с грим мрим, мармалад вместо кръв etc. ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
Ако си обърнал внимание САЩ казаха, че "Единствения начин да се спре ПЕДИЛ, е като бъде свален Башар Асад"Е начи виждаш, кой поръчва музиката, отиваш и преговаряш с Сашш кво искат и да спрат с техните глупости. Преди имаше с тоя Джихади Джон, разни обезглавявания, тея в оранджево тоя в черно, после май стана гаф, че тва цялото е снимано в студио и са да виждаш някви такива като "Джихади Джон" или някой друг *** ?!? Ми нема ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
ти си *** фена обаче, също както аз вчера пускам един линк с тея талибани, че били в Европа и написах да се обединяваме с тях и към Брюксел.... :)) И ми изтриха коментара, вече проповядвам радикален ислям сигур хахахххх :)))Това са легионери бре, платени войници наемници, цялото нещо е една режисура, както с всички такива чауши. Отиват легионерите правят джумбуш да създадат малко паника и почват с пропагандата както в Украйна, ако се вържат *** вържат. Погледни им снимките, знамена, коли, населението ги гледа, цирк пълен. Като се съберат достатъчно балъци от вънка, легионерите се отдръпват и отиват да правят почва за няква друга измишльотина. В Украйна нали видя и руските наемници там кво напрайха западните - дармадан, за тва вият на умрело Запада и колко млади зарибявки в тоя Азов батальон умряха, щото нямат шанс. Все едно са нас тука да ни пуснат срещу войници - нали ше ни изтрепат на тях тва им е работата те не са готвачи, инженери, лекари .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Ми те съдействат, на сумати народ им отрязаха главите. Кви преговори, кви 5 лева, ти сериозно ли го мислиш това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 3
studioaa
преди 8 години
Като цяло не ме интересува дали реда/закона и човешките права в Сирия/Ирак/Афганистан се спазват. Нямам нищо против даже Ислямска Държава да бъде призната за легитимна. Но съм категорично против да ни заливат милиони лъжливи бежанци и търсачи на убежище. Ако Ислямска Държава обещае да съдейства за прекратяване на бежанския поток то трябва да се помисли съвсем сериозно за преговори с тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
studioaa
преди 8 години
Тези безполезни въздушни удари ще раздразнят ислямистите още повече и след като тери теористи побеснеят ще ни пратят още 4-5 милиона бежанци. Барабар с тези бежанци ще се довлекат още едни 10-15 милиона от Нигерия, Сомалия, Еритрея, Пакистан, Бангладеш, които естествено ще са загубили паспортите си при опита за преминаване на Средиземно море, но упорито ще твърдят, че са сирийци естествено. В крайна сметка ЕК ще ни натресе едни 100-200 хил. терориста от общата сметка, а Камерън ще се измъкне като се оправдава, че няма място на острова за новите бежанци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Щот за другите места ше има друго обмисляне , нови коалиции под ръководството на САЩа...въобще дълга и изтощителна ше е борбата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
И що само в Сирия не мога да разбера :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
*** таз Ислямска държава дет от сума време сичките обмислят да я ударат...голема мисъл бе ! От САЩа кат почнеш па Франция , па Турция сега и Велика британия , бе те направиха коалиция като през втората световна война , *** клоуните !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още