IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на JPMorgan надмина оценките за второто тримесечие

Инвестиционната банка отчете и по-високи приходи от прогнозите за второ поредно тримесечие

15:36 | 14.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската инвестиционна банка JPMorgan Chase надмина оценките за второто тримесечие с печалба от 1,55 долара за акция спрямо прогнози за 1,43 долара за акция. Това изстреля нагоре акциите на банката в търговията преди отварянето на пазара, съобщава CNBC.

Консенсусната оценка на 28 анализатори сочеше печалба от 1,43 долара за акция, като прогнозите варираха в диапазона между 1,34 долара и 1,54 долара на акция. Приходите за тримесечието възлизат на 25,2 млрд. долара при очаквания на анализаторите за около 24,16 млрд. долара. За същия период миналата година банката постигна печалба от 1,54 долара на акция при приходи от 24,3 млрд. долара.

През първото тримесечие на 2016 г. JPMorgan Chase също би очакванията за приходите и печалбата ѝ със съответно резулати за над 24 млрд. долара и 1,35 долара на акция.

По-рано тази седмица главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън се присъедини към други високопоставени мениджъри, които въведоха по-високо заплащане за служителите с по-нисък ранг, призовавайки за „по-справедливи възможности напред“.

Акциите на JPMorgan Chase, подобно на книжата на повечето банки, изпитват трудности през 2016 г., след като първо бяха засегнати от понижаващите се цени на суровините (и експозицията им към заеми, зависими от суровините), а след това от икономисти, подкрепящи очакванията, че централните банкери в САЩ и по света ще повишат лихвените проценти.

След турбулентното първо тримесечие тази година банките отново направиха съкращения сред служителите си, за да компенсират спада на капиталовите пазари и търговията, която удари приходите им. След това обаче главният изпълнителен директор на корпоративното и инвестиционно банкиране в JPMorgan Chase Даниел Пинто предположи, че съкращенията на Wall Street се доближават до „край на цикъла на свиване“.

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още