IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Страхотно е, че британците гласуваха за излизане от ЕС

Според републиканския кандидат за президент народът си е върнал обратно страната

13:35 | 24.06.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският кандидат за президент на републиканците Доналд Тръмп, който е на посещение в Шотландия за повторното отваряне на голф игрище в петък, заяви, че британците „са си върнали обратно контрола върху страната“, като са гласували да напуснат Европейския съюз, съобщава CNBC.

Предполагаемата номинация на републиканците, който стана на 70 години този месец, заяви по повод британския вот: „Те си върнаха обратно контрола върху страната си. Това е страхотно“.

„Хората са гневни в цял свят, те са ядосани“, каза той. „Гневни са заради границите, гневни са заради хората, които идват в страната им и поемат нещата. Никой дори не знае кои са те. Те са ядосани заради много много неща“.

На въпрос дали в случая е имал предвид САЩ или Обединеното кралство, Тръмп казва: „Има много други места. Това няма да е последното“.

Преди вота Тръмп коментира, че по-скоро подкрепя напускане на ЕС.

В петък той заяви пред репортерите: „Казах, че това ще се случи и смятам, че това е страхотно“.

Носейки бяла шапка с популярния си лозунг на кампанията си „Да направим Америка отново велика“, Тръмп бе придружен и от дъщеря си Иванка и сина си Ерик. И двама гайдари, вървящи пред тях.

Преди време Тръмп си размени обиди с британския министър-председател Дейвид Камерън, който подкрепяше оставане в ЕС, и днес заяви, че ще подаде оставката си до октомври. Камерън определи идеите за антиимиграционна политика на богатия бизнесмен от Ню Йорк за разделящи и погрешни.

Преди месеци над половин милион британци подписаха петиция, с която да се забрани на Тръмп да влиза във Великобритания, където той има бизнес интереси. Петицията бе в отговор на призива му за временна забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ. Британските законодатели отхвърлиха забраната с довода, че нарушава свободата на изразяване.

Всичко за Brexit следете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още