IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна повиши бойната си готовност по границата с Крим и в Донбас*

Москва обвини Киев в готвени терористични атаки в Крим

15:33 | 11.08.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украйна повиши бойната си готовност по границата с Крим и в Донбас*

Украинският президент Петро Порошенко е дал нареждане за повишаване на бойната готовност по границата с Крим и в Донбас. Това съобщи самият Порошенко в пост в своя официален акаунт в Twitter.

 

Решението е било взето след заседание с ръководителите на силовите структури и на външното министерство на Украйна, допълва РИА Новости.

Агенцията напомня, че в сряда руските служби за сигурност обвиниха Киев в готвени терористични атаки в Крим. Целта е била да се провали туристическият сезон. Мерките за безопасност на полуострова бяха подсилени, както и режимът по границата с Украйна.

Федералната служба за сигирност (ФСБ) е осуетила две атаки, готвени от украинските сили за сигурност на полуострова, съобщиха руските медии. Киев отхвърли тези обвинения. 

"За по-нататъшно ескалиране на конфликта Путин не можеше да си представи нещо по-добро, отколкото евтин спектакъл", заяви Олександър Турчинов, председател на Националния съвет за сигурност и отбрана на Украйна, в изявление, цитирано от Bloomberg. Дмитро Кулеба, посланик на Украйна към Европейския съюз, обяви в постинг във Facebook в четвъртък: "Това не е все още Casus belli (повод за война), но Русия активно натрупва такива".

Малко по-късно от пресслужбата на украинския президент съобщиха, че Порошенко е поръчал на Министерството на външните работи да инициира телефонни разговори с президента на Франция Франсоа Оланд, канцлера на Германия Ангела Меркел, както и с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън и председателя на Европейския съвет Доналд Туск, както и с руския президент Владимир Путин. 

ТАСС допълва, че Украйна ще се обърне към мисията на ОССЕ в Украйна с молба за увеличаване на наблюдателите по границата с Крим. 

* Допълнена информация

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 8
DutyFree
преди 7 години
:( (:Северния агресор, си продължава играта и ще иска да осъществи още инвазии в чужди държави.."хохлите нямали думата,там били САЩ и ЦРУ.." хахаха супер смешни железни глави !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още