IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания слага край на 300 години въгледобив през декември

Страната затваря последната си подземна мина заради изключително ниските цени на въглищата

18:53 | 11.07.15 г. 2
Великобритания слага край на 300 години въгледобив през декември

Великобритания планира да затвори последната си подземна въглищна мина през декември, подписвайки смъртната присъда на индустрията, която допринасяше за развитието на икономиката на страната от индустриалната революция насам, съобщава Bloomberg.

Последната подземна мина на Обединеното кралство, разположена в Келингли в северна Англия, ще затвори на 15 декември, обяви британската U.K. Coal Holdings Ltd. Друга минана компанията,Торсби, спира производство още този петък, добави тя.

Затварянето на Келингли отбелязва излизането на страната от индустрия, която преди век ангажираше милиони работници в 3000 рудника. От 2000 г. насам британските производители на електроенергия Electricite de France SA to RWE AG купуват повечето си суровини от чужбина, тъй като въглищата от Австралия и Колумбия са по-евтини, твърди Федерацията на производителите на въглища в Кралството. През април европейските цени се сринаха до най-ниските си стойности за последните осем години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
В България аборигени много! Населението е докарано до там, че и за папуаска заплата ще се вре по дупки да копае още дълго време. За къв им е на англичаните да го правят като има българи за това? При това изобщо няма да им излезе скъпо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
polisat
преди 8 години
как ще овладеят и обезпечат социалния ефект. Можем да почерпим опит в това , и да помислим за затварянето на нашите неефективни мини. Явно този вид дейност вече е неефективна и товари допълнително потребителите на електричество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още