IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорите и мажоритарният акционер на КТБ обжалват несъстоятелността й

Продължаваме да разчитаме на справедлив съдебен процес, на безпристрастен и независим български съд по случая КТБ, коментира адвокат Менко Менков

11:24 | 29.04.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Директорите и мажоритарният акционер на КТБ обжалват несъстоятелността й

Изпълнителните директори на Корпоративна търговска банка (КТБ) и мажоритарният й акционер „Бромак“ ЕООД обжалват решението на Софийски градски съд (СГС) за откриване на производство по несъстоятелност на банката. За това съобщава Менко Менков - адвокатът на ръководството и мажоритарния собственик на КТБ.

Директорите и „Бромак“ са внесли днес жалба пред Софийския апелативен съд, с която оспорват решението на СГС от 22 април за несъстоятелността на КТБ, а не само началната дата на нейната неплатежоспособност. 

Припомняме, че с претенции към датата са Българска народна банка и Софийска градска прокуратура.

„Продължаваме да разчитаме на справедлив съдебен процес, на безпристрастен и независим български съд по случая КТБ“, коментира адвокатът в съобщението до медиите.

Менко Менков изразява надежда, че подадените две жалби няма да изчезнат от съда, както и че ще бъде преустановена порочната практика „в СГС да изчезват депозирани при тях документи на встъпилите в делото акционери на КТБ АД“.

„Във връзка с това сме изискали с наша изрична молба от 27 април от председателя на съдебния състав да извърши проверка и да предприеме мерки за прекратяване на тази практика, която вече се превръща в постоянна“, посочва Менко Менков.

Той уверява, че изпълнителните директори на КТБ и мажоритарният й акционер „Бромак“ ЕООД ще продължат да търсят „единствено и само със законни средства съдебна защита на своите законни права и интереси, както и на правата и интересите на вложителите, акционерите и кредиторите на банката“.

Всичко за казуса КТБ четете тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
Cameron+
преди 8 години
КТБ отдавна не функционира като банка, да не говорим че по закон след като е в насъстоятелност, то следва прекратяване на дейността и.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Директорите и мажоритарният акционер на КТБ нямат никакъв шанс пред мафията ДПС. Могат единствено да се оплачат на Путин и да помолят той да разпореди някакво ответно действие, надявам се насочено към ДПС, а не към държавата България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
Internet
преди 8 години
Пълни смешници, палячовци. Какви изпълнителни директори са те? На какво? Лиценз нямат. Нищо нямат.На дядо Ончо на налъмите са директори. Само адвокатът печели нови и нови хонорари за да не изпусне дойната крава докрай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 8
kriza64
преди 8 години
Какво обжалват явно пак си мислят, че стоят над закона? щом на 30 септември е обявено че банката е в несъстоятелност, значи това е датата на фалита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още