IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска корпорация с интерес за изграждане на нова мощност в АЕЦ Козлодуй

От началото на годината до 13 декември АЕЦ "Козлодуй" е произвела 14,4 млн. мегаватчаса електроенергия

18:21 | 15.12.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Китайска корпорация с интерес за изграждане на нова мощност в АЕЦ Козлодуй

Представители на китайска корпорация, оперираща атомни централи, е посетила АЕЦ Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на енергийното министерство. По време на разговорите са били представени възможностите за бъдещото сътрудничество в сферата на ядрената енергетика и по-специално за изграждане на нова мощност.

Наличието на енергийна и транспортна инфраструктура, опитен персонал, връзка с енергийната система на страната и с тези на съседните страни, са сред предпоставките за бъдеща реализация на съвместен проект.

Всички детайли и въпроси ще бъдат обсъдени в рамките на съвместна работна група между представители от българска и китайска страна.

От началото на годината до 13 декември АЕЦ "Козлодуй" е произвела 14,4 млн. мегаватчаса електроенергия, съобщи директорът на централата Димитър Ангелов по време на срещата с китайските представители. Той представи приоритетите пред работа на ядрената ни централа, а именно удължаване на срока за експлоатация на пети и шести енергоблок.

 Димитров посочи още, че 33% от електроенергията в България се произвежда от ядрената ни централа.

Представителите на китайската корпорация е придружени от вицепремиера Томислав Дончев и енергийният министър Теменужка Петкова, допълват от пресцентъра на енергийното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 4
ABBA
преди 8 години
Тия жълтурковци къде са тръгнали?! У *** си има паша, валия и генерал губернатор едновременно.Единия е под магнолията, другия у сараите, третия е в американското посолство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още