IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лот 3 на магистрала Струма ще е първи приоритет в пътния сектор до 2020 г.

До края на 2015 г. вероятно ще бъдат готови отсечките от магистрала Струма от Долна Диканя до Дупница, от Дупница до Благоевград и от Сандански до Кулата

17:35 | 22.08.12 г. 1
Лот 3 на магистрала Струма ще е първи приоритет в пътния сектор до 2020 г.

Изграждането на третия лот на магистрала Струма, който е и най-сложен за проектиране и изпълнение, да бъде първият приоритет в пътния сектор през програмния период 2014-2020 г. на Оперативна програма "Транспорт", са решили министрите на днешното си заседание.

От пресцентъра на кабинета припомнят, че към момента са подписани договори и се реализира строителството на лот 1 от магистралата от Долна Диканя до Дупница и на лот 4 от Сандански до Кулата, а за отсечката от Дупница до Благоевград е проведена процедура за възлагане на проектиране и строителство.

С промени в Закона за пътищата беше създадена Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти", която да подготви и изпълни най-сложната отсечка от аутобана – от Благоевград до Сандански.

Участъкът е с дължина близка до общата дължина на останалите три отсечки и включва Кресненското дефиле. Заради сложността на трасето изграждането му се оценява на почти 1 млрд. евро.

До края на 2015 г. вероятно ще бъдат готови отсечките от магистрала Струма от Долна Диканя до Дупница, от Дупница до Благоевград и от Сандански до Кулата, допълват от пресцентъра на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Isumu
преди 11 години
Лот 3 на Струма = 1 млрд. за област Благоевград => първи приоритет, а магистала Хемус = 1 млрд. за 6 области и цели три планови региона на страната => едва ли ???!! Е как да не си мразим държавата и как да не искаме да се махнем от нея!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още