IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 1 май заплатите на лесничеите ще бъдат увеличени с 20%

Бойко Борисов препоръча на служителите в Агенцията по горите да следят камионите с дървен материал да не бъдат претоварвани

16:19 | 02.04.15 г.
От 1 май заплатите на лесничеите ще бъдат увеличени с 20%

От 1 май ще бъдат увеличени с 20% заплатите на служителите с най-ниско възнаграждение в Агенцията по горите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в официалното откриване на Седмицата на гората. Всички работници в Агенцията ще получат и ново облекло.

Борисов поиска от тях да следят камионите с дървен материал да не бъдат претоварвани, за да не повреждат пътната настилка.

"Където има някой да ви притеснява, да ви оказва натиск – просто ще ги смажем. Няма от кой да ви е страх, вършете си работата. Подайте сигнали и гледайте след това какво става. Камионите с дървен материал са изключително тежки. Претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Като минат тези камиони, ги чупят като вафли, а като стъпят на магистралата, я правят на коловози", разясни премиерът, цитиран от БНР.

Борисов настоя, че горските наблюдават целия процес. "Един ТИР препълнен, а аз празен или полупразен не съм видял, е около 60 тона. Няма път, ако не е от бетон, да издържи", допълни министър-председателят.

Министърът на земеделието Десислава Танева заяви, че служителите в системата са изправени пред общественото искане да се промени начинът на стопанисване на гората.

От пресцентъра на агроминистерството уточниха, че се очаква увеличението на заплатите да засегне около 400 души.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още