IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полиците на Интерамерикан Общо застраховане бяха прехвърлени в ЗД Евроинс

Акциите на Интерамерикан Животозастраховане пък ще бъдат закупени от ЕИГ, което е компания майка на Евроинс

09:27 | 04.10.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Полиците на Интерамерикан Общо застраховане бяха прехвърлени в ЗД Евроинс

Застрахователният портфейл на Интерамерикан Общо застраховане АД беше прехвърлен към ЗД Евроинс АД на 2 октомври 2013 г., съобщиха от Евроинс чрез БФБ-София.

На същата дата бяха постановени съответни регулаторни разрешения от Комисията за защита на конкуренцията и от Комисията за финансов надзор, с което всички предварителни условия за финализиране на сделката бяха изпълнени.

Припомняме, че преди малко повече от месец холандската финансова група Ахмеа Б.В. сключи съответни договори с Евроинс иншурънс груп за прехвърлянето на целия бизнес на Интерамерикан Общо застраховане и Животозастраховане в България.

Поемащият застраховател ЗД Евроинс стартира цялостното обслужване на застрахователните полици на Интерамерикан Общо застраховане по всички видове застраховки от 3 октомври 2013 г. Екипът на Интерамерикан България също става неразделна част от структурата на Евроинс, за да може да се осигури оптимално обслужване на увеличаващия се с бързи темпове застрахователен портфейл на Евроинс и за да се гарантира максимална приемственост в обслужването на клиентите на Интерамерикан България.

Валидно от днес, търговската марка Интерамерикан няма да се ползва, като клиентите ще бъдат надлежно информирани за това. Независимо от това, всички настоящи клиенти ще запазят правата си по сключените застрахователни полици и могат да разчитат на коректното обслужване, което са получавали и досега.

Обединеният екип на Интерамерикан България и Евроинс ще работи усилено за все по-доброто обслужване на настоящите и бъдещи клиенти, а разрастващата се мрежа от офиси и агенции на Евроинс ще помогне на застрахователното дружество да бъде все по-близо до своите клиенти.

Същевременно продължава да бъде в ход и процедурата по финализиране на сделката за придобиване на 100% от акциите на Интерамерикан Животозастраховане от Евроинс Иншурънс Груп, уведомлението за което е внесено в Комисията за финансов надзор. Очакваме същото да приключи в най-кратък срок, след което групата на Евроинс ще бъде в състояние да предлага пълния каталог застрахователни услуги, а по този начин едно голямо разнообразие от застрахователни продукти и все по-изгодни решения за своите клиенти.

Евроинс Иншурънс груп АД е основен акционер в ЗД Евроинс АД. Еврохолд България АД пък притежава основния дял в Евроинс Иншурънс груп АД.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Батя
преди 10 години
Евроинс - една от най-подценените акции на БФБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още