IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приватизацията на "Български пощи" не е в плановете на правителството

Стратегията за БДЖ ще бъде готова до средата на месеца, потвърди пред депутати транспортният министър Ивайло Московски

17:42 | 04.02.15 г.
Приватизацията на "Български пощи" не е в плановете на правителството

Приватизацията на „Български пощи“ не е в програмата на правителството, а самото дружество е в забранителния списък за приватизация. Това коментира транспортният министър Ивайло Московски пред парламентарната комисия по транспорт.

Той посочи още, че сега усилията са насочени към това държавната компания да стане бенефициент по европейски програми.

Припомняме, че в началото на седмицата синдикална организация в „Български пощи“ призова служителите на протест с мотива, че се подготвя скритата приватизация на дружеството. Новото ръководство на „Български пощи“ няма стратегия за развитие на дружеството, завиха още от Синдикалната организация на съобщенията към КНСБ.

„Работим в посока на устойчивост, стабилизиране и развитие на „Български пощи“, заяви още  Ивайло Московски пред депутатите днес. Той посочи още, че в предишния си мандат е работил за увеличаване на държавната субсидия на дружеството, защото изпълнява предимно социална функция, пишат от пресцентъра на транспортното министерство.

Пред депутатите Московски потвърди, че стратегията за оздравяването на БДЖ ще бъде готова до средата на месеца. Тя е базирана върху баланса между съкращаване на разходи и извършване на необходимите инвестиции в дружеството. Най-вероятно стратегията ще обхване 10-годишен период.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още