IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приватизацията на ВМЗ-Сопот не стои на дневен ред

Дружеството е от стратегически важен за страната сектор, но пък в същото време за продан е обявен военният завод "НИТИ" - Казанлък

16:19 | 21.04.15 г.
Приватизацията на ВМЗ-Сопот не стои на дневен ред

Приватизацията на ВМЗ-Сопот не стои на дневен ред, потвърди отново министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от bTV. Припомняме, че министърът беше категоричен още в първите дни на мандата си, че дружеството не трябва да бъде продавано, защото е част от стратегическия оръжеен сектор.

Примерите защо предприятията в тази сфера не трябва да бъдат раздържавявани са много, коментира Лукарски преди няколко месеца. 

За сметка на това обаче вчера беше обявено началото на приватизацията на "НИТИ" – Казанлък, чиято основна дейност е производство на артилерийски боеприпаси, ловно и спортно оръжие и боеприпаси, барути и пиротехнически изделия.

Икономическият министър коментира днес, че компанията е била обявявана за приватизация и преди от други правителства. „Ще видим дали има интерес към нея. Моето мнение е, че трябва да се подхожда много внимателно към заводите от военно-промишления комплекс“, каза още той.

Лукарски посочи, че по искане на главния прокурор Сотир Цацаров няма да коментира темата за взривовете в складовете в с. Иганово, които са част от ВМЗ – Сопот. Той отказа и да даде подробности относно загубите при двата инцидента.

„Нека да не изваждам числа, които са фирмена тайна, защото тук става дума за специална продукция“, допълни икономическият министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още