IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължава разширяването на Летище Бургас

Ще бъде увеличена зоната за регистрация, както и тази за проверка за сигурност, твърди директорът на летището Георги Чипилски

21:42 | 15.08.17 г.
Продължава разширяването на Летище Бургас

Летище Бургас ще увеличи зоната за регистрация и зоната за проверка за сигурност, за да поеме растящия трафик обяви директорът на летището Георги Чипилски пред водещия на "Авиошоу" по Bulgaria ON AIR Александър Богоявленски. 

Летището вече прави ремонт тази година. Завърши рехабилитацията на пътека за рулиране Алфа и беше финализиран ремонтът на пистата за излитане и кацане и други пътеки за рулиране.

Освен това стартира и "ще приключи скоро" проектът за обновяване на светлинната система на летище Бургас, каза Чипилски. 

„Възнамеряваме в следващите години да продължим с инфраструктурното развитие на перона. Може би ще изградим ново разположение на стоянките, с разширение. Тези проекти стартират като дизайн още следващата година”, обясни още той.

Летищата в Бургас и Варна са част от общо 24-те аеропорта на три континента, управлявани от Fraport чрез местното дружество Fraport Twin Star Airport Management.

По данни на летищния оператор за 2016 г. Летище Бургас е обслужило 2,88 млн пътници, а Варна – 1,69 млн.

Летището в Бургас работи от 90 години и по този повод общината откри музей на авиацията в публичната зона на аерогарата. В колекцията са Ту-154, Ан-12, МиГ-17 и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още