IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите туристи от Израел пристигнаха на летището в Бургас

Това лято се очаква ръст от 15% на израелските туристи в сравнение с миналата година

17:43 | 02.04.15 г. 1
<p>
	Посрещане на летището. <em>Снимка: БТА</em></p>

Посрещане на летището. Снимка: БТА

Сто и десет израелци са първите туристи, кацнали днес с полет от Тел Авив на летището в Бургас, приветствани лично от консула на Израел в Бургас, съобщи БТА.

Пред журналисти той каза, че очакванията са през този летен сезон да има лек ръст на израелски туристи спрямо миналата година, когато са били близо 100 хиляди души.

По прогнози на бранша туристите от Израел това лято ще са с 15% повече в сравнение с 2014 година. Туроператорите са спокойни, че дори и да не се изпълни прогнозният ръст, поне няма да има отлив, какъвто се очаква при руските туристи, допълва Нова телевизия.

Туристите от Израел са високо ценени от хотелиерите у нас, защото са по-платежоспособни и посещават страната ни в крилата на сезона, което го удължава.

Взети са всички необходими мерки за безопасността и спокойствието на израелските туристи. Ангажимент на полицията е да осигури безопасността им от момента, в който слязат на летището и продължават по местата, където ще почиват.

В следващите седмици се очаква да пристигнат още полети от Израел.

Преди ден с круизен лайнер в Несебър също пристигнаха първите туристи. Пристигането на туристическия кораб е най-ранното акостиране за последните 25 години. С круизния лайнер "Хамбург" са дошли близо 300 туристи от Германия, Австрия, Франция и Белгия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Нямат ли пари за Флорида тия "нашенци"?Горещо, цените също горещи!Както се казва в един стар виц, като тръгне евреин да пазарува, първо хапва добре, после тръгва по пазарите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още