IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция и Актор още не са се споразумели за строителството на "Струма"

След серия срещи със строителя предстоят анализи на документи, обясни шефът на Агенцията Лазар Лазаров

17:45 | 05.09.14 г.
Пътната агенция и Актор още не са се споразумели за строителството на "Струма"

Агенция “Пътна инфраструктура” и строителят на лот 4 на магистрала “Струма” (отсечката от Сандански до Кулата) – гръцката компания Актор, не са постигнали споразумение за изграждането на участъка.

След серия срещи със строителя предстоят анализи на документи, обясни председателят на пътната агенция инженер Лазар Лазаров, цитиран от Нова телевизия.

Припомняме, че след като пое отново Агенцията, Лазаров установи при внезапна проверка на място, че по отсечката не се работи, заради което институцията обмисля и прекратяването на договора с изпълнителя.

Очакваше се част от отсечката да бъде готова още през август, за да се облекчи летният трафик към Гърция. Пускането й обаче ще се отложи с няколко месеца.

Лазаров обясни, че “успоредно с юридическия въпрос” работи и специална техническа група, в която участват и представители на компанията. Групата трябва да подготви реалистична работна програма за завършването на обекта.

Фирмата трябва да покаже и ресурсите, с които разполага, за да довърши отсечката.

Припомняме, че Актор поиска допълнително финансиране от 39 млн. лева заради непредвидени разходи, както и камъни и технологии, с които да завърши пътния участък. Пътната агенция обаче отказа. Преди няколко месеца компанията получи допълнителни 5,5 млн. лева за изместване на инженерна инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още