IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работи се по рехабилитацията на релсовия път в София

На този етап няма как да се купят чисто нови трамваи, призна Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта в Столичната община

21:27 | 15.08.11 г.
Работи се по рехабилитацията на релсовия път в София

"Поетапно работим по рехабилитацията на релсовия път в София, за да може по него да се движат модерни трамваи", обяви Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта в Столичната община.

"На този етап няма как да бъдат купени чисто нови трамваи за нуждите на столичния градски транспорт", призна обаче той.

"В София има малко над 200 км релсов път. За съжаление малка част от него е в модерно експлоатационно състояние", допълни той.

Христов съобщи още, че са подадени апликационна форма в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и са получили предварително одобрение, а апликационната форма е изпратена в Брюксел за голям проект за интегриран градски транспорт.

"Част от този проект е за пълна рехабилитация на релсовия път по бул. „България” и строителството на нова трамвайна линия", каза Христов.

Той посочи, че закупуването на употребявани, но в добро техническо състояние трамваи от Германия излиза по-евтино, отколкото ремонтът и модернизацията на трамваите в София.

По думите на Христов трамваите втора употреба, които се купуват, имат съответната гаранция и разрешение за експлоатация.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още